Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tényleg etikátlan az, ha...

Tényleg etikátlan az, ha megkérek valakit, hogy amikor bejön a házamba, akkor vegye le a cipőjét? Ha bulit tartok akkor is?

Figyelt kérdés
Egy kérdés válaszadója keltette fel bennem a kérdést :)
2010. jan. 22. 21:06
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
97%

Egyáltalán nem az. Te takarítasz, a te házad.

Én mindig megkérdezem, ha bemegyek valahova, hogy levegyem-e a cipőm.

Közel és távol keleten a tisztelet egyik formája.

2010. jan. 22. 21:08
 2/26 anonim ***** válasza:
97%
Nem az az etikátlan, ha te megkéred, hogy vegye le a cipőjét, hanem az a bunkóság, ha valaki simán bemegy mindenhová cipőstől.
2010. jan. 22. 21:17
 3/26 anonim ***** válasza:
31%

Nem kérheted meg a vendéget,hogy vegye le a cipőjét,mert ez tiszteletlenség a vendéggel szemben,és neki kellemetlen lehet.Ha elment,akkor kitakaríthatsz utána,ha szükségesned látod.Egy buli esetén pedig elképzelni sem tudom,hogy mindenki zokniban vagy mezitláb legyen.

Az nem érv,hogy neked kell takarítani.

Ha engem kérne meg valaki,hogy vegyem le a cipőmet,akkor sarkon fordulnék,és többet nem mennék oda.Ha pedig feltétlenül kellene vele beszélnem,megmondanám,hogy sajnálom,de nem szeretek cipő nélkül járkálni.

Az apal,ha valahova beléek (otthon is) megtörlöm a lábamat.Ezt lehet csak elvárni a vendégtől is.

2010. jan. 22. 21:21
 4/26 anonim ***** válasza:
83%
Előző: Sztem veled van baj, ha így gondolod.
2010. jan. 22. 21:27
 5/26 anonim ***** válasza:
23%
Parasztság levetetni a cipőjét. Lusta vagy takarítani? Szerinted mennyire mocskolja össze a házat, ha bemegy cipővel? Zsákot ne húzzon magára, hogy ne szórja szét a korpát a fejéről vagy mindennapi port a ruhájáról?
2010. jan. 22. 21:28
 6/26 anonim ***** válasza:
66%

Általában az nem akarja levenni a cipőőjét, aki tudja, hogy büdös a lába vagy lyukas a zoknija.:)

Az előttem hozzászólók melyik kategóriába tartoznak?

Sztem sok múlik azon is, hogy milyen a padló burkolata. Szőnyegre nem lenne pofán cipővel rálépni, a padlólap már más tészta.

2010. jan. 22. 21:33
 7/26 anonim ***** válasza:
74%
Kettővel előttem szóló: Gondolom, te fiú vagy és anyukád takarít. Végülis így más munkájába sz.ratsz bele.
2010. jan. 22. 21:35
 8/26 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem alapvető, hogy az ember leveszi ha vendég. Otthon sem a szaros cipőjében veri magát :D Ha nem veszi le magától, az kínos. Akkor ne pirítsunk rá, marad a takarítás. Remélhetőleg a társaságban mások leveszik és Ő így majd érzi a nyomást és csatlakozik.
2010. jan. 22. 21:37
 9/26 anonim ***** válasza:
81%

Aki nem veszi le, vagy nem veteti le, az nem szokott valószínűleg takarítani.

Szerencsére nekem mindig olyan értelmes barátaim voltak, hogy nem kellett erre külön megkérnem őket.

2010. jan. 22. 21:40
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a minimum, h valaki, ha bemegy egy lakásba , főleg ha nem az övé, levegye a cipőjét.Nem is érte, h ez miért kérdés egyesek számára (nem a kérdezőre gondolok)

Azok , akik itt föl vannak háborodva ezen, azok a saját házukba is cipővel járkálnak ki-be, a szőnyegekre, mindenhova ?!! Hát szép lakásuk lehet.......egyébként meg tényleg nem tudom miért lenne ciki levenni a cipőt.Ha valakinek büdös a lába, akkor mosakodjon rendszeresen, ez is alap dolog lenne elvileg, ill. aki csak egy kicsit is igényes, az nem hord lyukas zoknit.

2010. jan. 22. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!