Miért zavar titeket, ha valaki helyettetek fizet, meghív valamire?
Engem nem vet fel a pénz, és ha valaki, legyen az a szerelmem, egy barátom vagy egy új ismerős, felajánlja, hogy kifizeti az italomat/kajámat/fagyimat, akkor elfogadom. Nem zavar, sőt, örülök neki, hogy ilyen kedves.
De van, akiket ez kifejezetten zavar, és utálja, ha meghívják.
Miért zavar titeket? Tényleg érdekel :D
Ez egy szívesség hogy meghív téged. És ezt illik viszonozni valamikor, akár más formában.
Ha tudnád mekkora üzletek mennek így hogy "Te figyu mán' emlékszel amikor meghívtalak egy ebédre? Kéne egy kis szívesség..."
Csak abban az esetben zavar, amikor tudom, hogy nem kedvességből, csak "látjátok milyen jó fej vagyok"-ságból fizet valaki, miközben pontosan tudom, hogy utál. Csak mások előtt akarja megjátszani magát, hogy ő azt igyekszik, meg megtesz mindent és én vagyok a paraszt, hogy elutasítom a közeledését.
Volt ilyen, olyannak a rokona, akit imádtam. Ha sütit hozott vagy bármit, tüntetőleg nem ettem belőle, nehogy azt gondolja, hogy jóban vagyunk.
Ha valaki szeretek és ő is engem, akkor természetes, hogy meghívjuk egymást...
3 dolog miatt zavar.
1: volt már olyan srác, aki azt gondolta és ennek hangot is adott, hogy meghívott egy italra és ezért már érdemes lenne valamit ellenszolgáltatásként csinálnom is. Mert ez jár neki.
2: volt már olyan, aki azért nem hívott el sehova randizni, mert nem volt éppen annyi pénze, hogy biztosan ne legyen gond, ha elhúzódik a beszélgetés és nem csak 1 kólát iszunk meg, ha betérünk valahová.
3: egy csomó pasinak sír a szája, hogy a nők kihasználják és a pénzes pasikra mennek.
Szerintem nincs azzal semmi gond, ha a nőnek is van pénze és a kapcsolat ismerkedős fázisában kimutatja, hogy nem húzza le a srácot.
Sokan így érzik korrektnek: nem "tartoznak" a srácnak, nem "húzzák le" pénzzel, tudja, hogy mennyi van a saját zsebében és aszerint mer rendelni.
Engem meg úgy neveltek, hogy "a jó barátság alapja a pontos elszámolás".
Sose volt sok pénzem, és emiatt nem igazán tudtam visszaadni a szívességet. Természetesen nem anyagi gesztusok esetén lehet rám számítani, de a pénz kellemetlen téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!