Dohányosok, meg lehetne oldani, hogy ne az utcára pöcköljétek a csikkeket?
Mármint a lakásból? Ez sajnos nem annak kérdése, hogy dohányos-e valaki, hanem hogy bunkó-e. Én is dohányzom, kint van az erkélyen a hamutartó, abba hamuzok, abba nyomom el a csikket, és ha tele van, akkor a kukába ürítem. Ezzel szemben pl. a fölöttünk lakó pár erre valamiért képtelen. Állandóan látom repkedni a csikkeket tőlük, de a kedvencem az volt, amikor éppen a konyhaablakon bambultam kifelé, és egyszer csak a fejemre hamuztak. Amikor felkiabáltam, hogy hát hé, ezt talán mégse kéne, akkor még a nőci volt kiakadva, hogy neki ne ordítozzak.
Az a baj, hogy a viselkedésük miatt sokan minden dohányost elkönyvelnek tirpák parasztnak, miközben azt, aki kulturáltan dohányzik, általában észre sem veszik, pont azért, mert nem tahó módon végzi ezt a tevékenységet.
Még a régi lakásunkban volt néhány hasonló tahó, akik mindig az ablakon dobálták ki a csikket, nekik egyszer átvittem egy hamutartót, és elmondtam, hogy szívesen megtanítom a használatát, mert úgy tűnik, még nem volt ilyen tárgy a birtokukban. Sajnos az a tapasztalatom, hogy aki bunkó, az amúgy vígan lesz*rja, akárhogyan szólsz neki. Akár kedvesen, akár kevésbé kedvesen, nem szokta őket érdekelni.
#4. Elárulom, amit mocskot látsz, azt mind dohányos dobta el, úgy hogy csitu van... szívjad a szemeted szépen csendben a sarokban, s ha majd eldölsz, kidobunk, mint a többit.
(Javaslom minden dohányosnak, hogy nézzen szét tecsőn, hogy néz ki egy dohányos légzőszerve...)
#4. és még annyit, hogy a papírzsepi elbomlik, míg a csikkedet szépen az eső elmossa a folyóba, talajba, ahol köbméternyi organizmust tesz tönkre minden darab.
Értem én, hogy jogod van, meg hogy leszarod a világot, de inkább szép csendben kéne kusshodnotok, nem még pluszban arénázni.
(tegnap is... az úri pitsa vonul a buszmegálló mellett és a legnagyobb természetességgel ejti el a mocskát, míg utána pár perccel a koszos, büdös, hajléktalan cigány odajött a megálló táblájához és a kukába dobta a csikkét.)
Kommented alapján nem cigány vagy, hanem paraszt, kedves negyedik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!