Bunkó vagyok, ha a "Jó napot" mellé nem teszem oda, hogy "kívánok"?
Figyelt kérdés
Az esetek 95%-ában mindig úgy köszönök, hogy Jó napot kívánok, de amikor már 10 perc alatt 20szor kell ezt elmondani, van, hogy már csak simán Jó napot mondok, ilyenkor meg ríttig úgy köszön rám valaki jól megnyomva a hangsúlyt és ironikusan, hogy Jó napot kívánok! Ilyenkor meg elszéggyellem magam, hogy ez most biztos azt hiszi, bunkó vagyok. De tulajdonképpen illetlenség, ha nem mondom mellé a kívánokot?2014. szept. 18. 13:02
11/13 Kései Sirató válasza:
A "jó reggelt" és a "jó estét" köszönésekhez igen ritkán tesszük hozzá a "kívánok" szót. Valamiért a "jó napot" esetében ez úgy vált általánossá, azonban ez valójában csak szokás kérdése.
Ha azt mondod pl.hogy boldog szülinapot, teljesen jó, nem csak úgy, hogy "boldog szülinapot kívánok" ..
Összegezve: Teljesen jó a "jó napot" verzió, ahogyan a másik verzió is..
12/13 anonim válasza:
Én tkp nem is szeretem a "kívánok" részt. Helyette az illető nevét v valamilyen rangját mondom pl: Jó napot Pista bácsi!, szép napot tanár úr!, Jó reggel kisasszony! stb. A kívánok-ot csak a tesi tanárom mondja. sztem nem vagy bunkó:)
13/13 anonim válasza:
Osztom Kései Sirató véleményét.
(mielőtt olvastam volna hasonlót hoztam volna fel)
Egyébként meg csak a 77%-os mondja, hogy bunkóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!