Elfogadott köszönés mód?
Mi az elfogadott köszönés mód 15-40 éveseknél?
A tegezés sértő, mert egy idegen, miért tegezi a másikat.
A magázás sértő, mert a megszólított öregnek érzi magát. Tudom, mert már említették.
22 vagyok, de engem úgy neveltek, hogy mindenkit magázni kell, addig, míg meg nem engedi a tegezést. Vagy kb. 5 évvel fiatalabb.
Tudom hogy az egész kula, ahogy van és miért nem csak tegezés van, mint Amerikában.
PL: Kb 1 évvel idősebb csajnak nem tetszett, hogy magázom, a 2 évvel fiatalabbnak az nem tetszett, hogy tegezem.
Hogy is van ez?
Tényleg nem értem.
mi köze ennek a világuralomhoz? O_o
amúgy szerintem helyzetfüggő. például az egyetemen a tanáraink magáznak minket pedig legalább kétszer annyi idős mind mint mi. minden attól függ milyen kapcsolatban állsz a másikkal
Akit csak lehet tegezek (és hülyét kapok, hogy a fiatalok vissza magáznak: bemegyek a boltba, huszonéves kislány áll bent, mondom szia, erre: jó napot!... és ez rendszeres :-( )
Ha idősebb nő, kb. 3-5 évvel akkor csókolom, kezét csókolom, ha férfi idősebb több mint 5 évvel és esetleg hivatalos (tárgyalás, munka, stb.) akkor jó napot.
Ezen kívül meg mindenki szia :-P
Boltban nem tegezzük le az eladót! Akkor sem, ha fiatal!
Sőt! senkit nem tegezünk le, akit nem ismerünk és nem engedte meg a tegezést.
Idősebbeknek a maga helyett mondhatod, hogy Ön.
>> Hogy is van ez?
Úgy van, ahogy neveltek. Az, hogy melyik csajnak és melyik fiatalnak mi nem tetszik, az az ő baja. Tanuljon ő is illemet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!