Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kedves melegek. Valaki el...

Kedves melegek. Valaki el magyarázna nekem, miért jó a pride?

Figyelt kérdés
Ne értsetek félre, nem tudnék senkit se elitélni a szexualítása miatt, és nem gyűlölök senkit, csak egyszerűen nem értem, miért jó, miért érdemes egy ilyen intim dolgot ennyire látványosan intézni.

2014. aug. 12. 01:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

kedves utolsó:

A felvonulás megítélése meleg körökben is sokféle: vannak, akik túlságosan harsánynak tartják, míg mások a melegjogi mozgalom fő eseményét látják benne. Az mindenesetre tény, hogy míg a vonulók többsége átlagos utcai ruhában jelenik meg, a média leginkább a kirívó megjelenésű, provokatív viselkedésű embereket mutatja. Ilyenek azonban bármilyen karneválszerű rendezvényen előfordulnak, és a felvonulással szembeni ellenérzések alapvetően nem ebből, hanem a melegek elutasításából táplálkoznak. A melegfelvonulás egyszerre polgárjogi tüntetés és színes utcai buli, s e kettős küldetésnek valóban nem könnyű megfelelni. Lásd még: melegfesztivál

2015. márc. 7. 13:43
 12/13 anonim válasza:

"Intim dolgot látványosan intézni." Akkor legyenek szívesek a kedves heterók sem szétdobálni játszótereken, parkokban a használt óvszereket, gyerekek előtt majdnemhogy közösülni köztereken, egymást fogdosni az iskola folyosóján. Legyenek tekintettel másokra, és ne a medencében csinálják, ahol kisgyerek is vannak. Meg amúgy is, fertőzésveszély. Legyenek szívesek a négy fal közé vinni.

De most komolyan: nem azzal van a baj, hogy valaki heteró vagy meleg. Vannak emberek, akik egyszerűen nem tudnak magukon uralkodni. És ennek semmi, de semmi köze a melegséghez. Olyan, mint buszon hangosan hallgatni a zenét. Neveltetés kérdése.

A pride nem csak a felvonulás. Ismeretterjesztés. Figyelemfelhívás. Létezünk, élünk és lélegzünk és akárkivel megtörténhet, hogy kiderül róla, hogy meleg. Szerintem főleg egy fiatalnak lehet nagy segítség önmaga elfogadásában, hogy nincs egyedül. Hogy vannak sorstársai. És TÚLÉLTÉK. Sőt, boldogok. Van párjuk, munkájuk, barátaik, életük és az szinte semmiben nem különbözik másokétól. Számomra a reményt jelentette mindig is, hogy annyi melegről tudni, hallani, aki teljes életet él vagy sikereket ért el.

Én nem szeretnék köztereken mindenféle undorító dolgot széthagyni, medencében csinálni, suli folyosóján ölelkezni. Csak megfogni a párom kezét az utcán. Puszit adni neki. Rámosolyogni. Úgy, hogy közben EMBER maradhatok.

2015. máj. 20. 10:16
 13/13 anonim válasza:
100%

Melegként válaszolok.

Az előttem szólókhoz csak annyit tudok hozzá fűzni,hogy én teljesen a Pride ellen vagyok. Hívtak engem is és páromat is. Na most szerintem az eredeti cél az szép és jó.

Én speciel megalázónak találom amikor a Pride után a médiában csak azokat mutatják,akik egy platós ifán full szivárványba öltözve korbácsolják egymást. Én nem harcolok azért,hogy gyerekem lehessen, utálom a gyerekeket, ha meg házasodni szeretnék akkor kimegyek külföldre és egybekötöm nászúttal. Szerintem Magyarországon ez egy halva született ötlet, túl sok a visszamaradt ember...

Az meg hogy az utcán nem mehetek kézenfogva vagy nem csókolhatom meg a páromat... Lehet velem van a baj, de 19évesen teljes mértékben kibírom hazáig vagy egy olyan helyig ahol kevesen vannak. Lehet én nem vagyok normális, de inkább nem mutogatom magam és nem azért mert ért volna bármilyen atrocitás is emiatt, szimplán nem akarom hogy engem nézzenek...

Az hogy a heterok meg köztereken szexelnek és eldobálják a használt óvszert, szerintem ez mindig is volt.

Az egyedüli amit nem értek még mindig, az a gyerekes egymásra mutogatás. A heterók a melegekre, a melegek meg fordítva.

19/F/m

2015. máj. 20. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!