Miért sajnálják az emberek a "csúnyáktól" a boldogságot?
Annyiszor hallottam már a környezetemben például ilyeneket, hogy:
"Ilyen helyes pasi, és nézd már milyen csúnya a barátnője. Miért jár ilyen csúnya lánnyal?"
"Miért van az, hogy az a randa lány menő az osztályban engem meg le sem szarnak pedig teljesen átlagos vagyok?"
"Miért nincs csak nekem barátom, amikor még a csúnyáknak is van?"
"Figyelj, ne járj a fellegekben, nem vagy valami szép, ha párt akarsz találni add le te is az igényeidet."
Nagyon sokan küzdenek önbizalom hiánnyal. Van akinek tényleg bejön ez a kisugárzás dolog és ki tud bújni a barlangból és akkor jön egy sereg "szép ember" akik valamiért vissza akarják lökdösni, de nem értem ez mire jó.
Egyszerű az oka.Így kompenzálják azt, hogy hátrányban vannak másokhoz képest.
Például ez:"Miért nincs csak nekem barátom, amikor még a csúnyáknak is van?"
Az illető hátrányban van valaki máshoz képest, mert nincs barátja.Ezért csúnyának nevezi azt, akinek van, így felépít egy olyan tévhitet, hogy más téren ő áll jobban, így kevésbé érzi rosszul magát .
Röviden: az ego miatt.
A kérdezőnek pont nincs egoja, fel kellene építenie magát, nem azon síránkozva, hogy neki miért nincs ez vagy az. Ez az ego hiánya.
Röviden: mert hiányzik valamijük, ami a "csúnyáknak" van. Többnyire emellett az ismereteik is erősen hiányosak. Feltehetően a kettő össze is függ. Az ilyen emberek nem képesek jól eligazodni a világ dolgaiban, és ez rendkívül zavarja őket. Különösen, ha úgy vélik, van olyan tulajdonság, amelyben ők "jobbak". De még azt sem képesek megítélni, mennyire fontos tulajdonság ez.
Egy példa: a kérdésben szereplő utolsó idézet tipikusan a buta ember ideológiája. Képtelen felfogni, hogy rengeteg olyan értékes ember van, akinek sokkal fontosabbak más tulajdonságok a szépségnél. Ami egyébként a legtöbb esetben egyfelől javítható, másfelől rendkívül tünékeny. 20 év múlva már csak a butaság és okosság közötti különbség lesz változatlanul nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!