Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kondiban több visszajárót...

Kondiban több visszajárót adtak a kelleténél, kicsit frusztrál, de mi legyen? TÖBBI LENT!

Figyelt kérdés
Tegnap kifizettem 6000 ft-ot kondi bérletre de viszont a férfi 5000-el többet adott vissza. Én csak otthon vettem észre és gondoltam egye fene, szerencse, megtartom. De viszont ma megkérdezte, biztos nem adott e vissza rosszul mert pont utánam úgy emlékszik hogy 5000-el többet adott. Én azt mondtam nem tudom, majd megnézem, de kicsit félek hogy mégis lebuktam :S Így már kb lopásnak számít, a másik meg hogy arabok és kitudja azok mit tudnak csinálni 5000-ért :D Szerintetek adjam vissza holnap? Ti mit tennétek? (Pedig olyan jól lenne ez az 5-ös... :S)

2014. júl. 19. 17:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Szerintem már átgondolta 20x és figyel. Ha most visszavinnéd neki jó példa lennél. Ha annyira akarod, mondd meg neki hogy jobban figyeljen, mert legközelebb nem adod vissza. Nincs neked lelkiismereted?
2014. júl. 20. 00:29
 12/19 A kérdező kommentje:
Miért ne lenne? Mindig udvarias vagyok, segítek másokon de most szerencsém lett. Kíváncsi vagyok ha én elejtenék egy 5ezrest az utcán ki vinné vissza nekem :)
2014. júl. 20. 00:57
 13/19 anonim ***** válasza:
51%
Ha veled kib*sztak egy hibád miatt, akkor te is b*ssz ki másokkal! Nagyszerű felfogás kérdező, igazán értékes ember vagy!
2014. júl. 20. 08:49
 14/19 A kérdező kommentje:
Ezhülye :DDDD Nem azért mondtam ezt ne nézzetek már hülyének. Egyszerűen nem hiszem el ha nektek szükségetek lenne egy kis pénzre akkor is visszaadnátok. Nem loptam, de nem is figyelt és rosszakaró meg nem vagyok. Mással is történt ilyen, ez van.
2014. júl. 20. 11:10
 15/19 anonim ***** válasza:
Most akkor azért tetted fel a kérdést, hogy itt hátba veregessenek, hogy ugyan már, vissza ne add, a sors adta a kezedbe, költsd egészséggel? Hát jóérzésű, tisztességes ember ilyet soha nem fog mondani neked. Önigazolást keresel egy becstelen húzásra. Az utcán elejtett pénzt is visszaadom, ha látom vagy tudom, hogy ki ejtette el. Teljesen más helyzet az, amikor esély nincs megtalálni az eredeti tulajdonost. De te pontosan tudod, kinek a pénzét loptad el a másik apró figyelmetlensége miatt. Tudod, én hiszek az adok-kapok törvényében, ezt még úgyis vissza fogod kapni az élettől. Akkor majd sajnálod, hogy vacak ötezer forint miatt lealjasodtál.
2014. júl. 20. 11:32
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Járhattál volna többet abba a gyárba és kevesebbet(vagy semmit) a "kondiba", akkor most nem kísértene vacak 5 ezer forint. Add vissza, sajnálatos, hogy ez egyáltalán kérdéses. Gyanítom, hogy nem éhezel és nem is életmentő műtétre kellene.
2014. júl. 20. 11:48
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem, de lassan jön a barátnőm szülinapja és ki sem fizettek rendesen... Ja, loptam xDDD Na azért ne túlozzunk, mondom én hogy nem vagyok egy szélhámos, de történik ilyen :)) És mielőtt valaki ítélkezne képzeljétek basztak már át és az sokkal gusztustalanabb dolog mint ez :) Ő nem is tudja hogy én voltam.
2014. júl. 20. 14:43
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Add vissza, mégpedig ezzel a szöveggel:

"Utánaszámoltam otthon, és lehet, hogy tényleg több volt 5 ezerrel. Őszintén szólva, ezt így utólag nem tudtam már biztosra kiszámolni, de biztos ami biztos, inkább adok egy ötöst, hogy nyugodt legyen a lelkiismeretem (Itt vigyorogsz). Jó lesz így, Lacikám/Józsikám/Pistikém/Mohamedkám/Alikám?"

Ebben az esetben Te leszel az Őszintének Látszó Nagylelkű Jófej fickó.

Ellenben ha csak simán visszaadod, akkor te leszel a Patkány, aki megpróbálta lehúzni és elsumákolni a másikat;

ha meg nem adod vossza, akkor még rosszabb, mert te leszel a Büdös Patkány, aki lehúzta a másikat aztán letagadta - ennek 1 perc alatt híre jár, és kiutálnak.

Úgyhogy én az első verziót javaslom Neked, ezzel jársz a legjobban.

2014. júl. 20. 15:49
 19/19 anonim ***** válasza:

Hát én 90 forinttal is szólok a pénztárban, ha rosszul ütnek valamit, múltkor pl. egyel kevesebb csokit számoltak. Így ezt is visszavittem volna magamtól, amikor észreveszem. Egyszer pl. fizetés nélkül jöttem el az állatorvostól és otthon jutott eszembe, hogy nem fizettem, meg se kérdeztem mennyi (altatta a macskámat és kb. magamonkívül voltam amúgy is). Délután visszamentem szóltam, a doki kérdezte, hogy komolyan nem fizettem, mert fel se tűnt neki se. Szóval én soha nem várnám meg, hogy rákérdezzenek, az nagyon gáz.

De amúgy szerintem rákérdezni is gáz. Most mindenkit kérdezget, hogy vajon kinek adott vissza rosszul? Ha már ilyen hülye, akkor a helyében beraknám az ötezret, hogy ne legyen bajom belőle, aztán meg jobban figyelnék és hallgatnék, nem az embereket macerálnám, hogy te nem adtam többet? és neked nem adtam többet? neked se? biiiiiztooooos??? Szerintem tuti, hogy nem csak téged kérdezett meg. Ha így tudná, hogy kinek mennyit adott, akkor nem adott volna rosszul.

De mondom én így is, úgy is visszaadnám, ki se vártam volna, hogy kérdezzék, ha észreveszem.

De az előző válaszoló javaslata a legjobb és úgy igaz!

2014. júl. 21. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!