Hogy illik felvenni a telefonba? Mit szokás ilyenkor mondani a nevemen kívül?
Szerintem a hívónak kell bemutatkoznia, mert ő tudja, hogy én ki vagyok (ő hívott engem), viszont én nem tudom, hogy ki ő.
Igen, tudom, ha véletlenül félrekapcsolt, meg ha híváskijelzőm van, stb. akkor ez nem igaz. De az általános eset, hogy ha létre jön egy telefonkapcsolat, akkor a hívó tudja, hogy kit hívott, a hívott fél viszont nem tudja, hogy ki a hívó.
Tehát szerintem a hívónak kell először bemutatkoznia.
@Márciuska
Na látod, erre való az, ha a hívó azzal kezdi a mondókáját, hogy "Márciuska vagyok, és Májuskával szeretnék beszélni."
Ennyire egyszerű a dolog, egyáltalán nem megerőltető, és mindenféle félreértést teljesen kiküszöböl.
Sőt, hidd el nekem, hogy ez még mobiltelefon esetén is működik!
Viszont halálom, mikor felveszem, és a hívó(!!!) azzal kezdi: "Halló, kivel beszélek?"
Én ilyenkor szoktam azonnal visszakérdezni: "Miért, kit hívott?"
6:
Hű, ez a "Halló, ki beszél?" hívóként tényleg nagyon gáz! Ilyet nem csinálok. Ha a hívott fél nem mondja meg a nevét, akkor tényleg azt mondom, hogy "Márciuska vagyok és Májuskával szeretnék beszélni." Tiszta sor. De azért jól esik, ha a hívott fél rögtön bemutatkozik, ahogy felveszi. :)
Úgy udvarias, ha a hívott és a hívó fél is bemutatozik.
Ha a magánéletben máshogy csinálod, a te dolgod (legfeljebb azt gondolják, hogy b..kó vagy), de azért munkakapcsolatban ezt mindig tartsd be, saját érdekedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!