Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kinek illik felajánlani a...

Kinek illik felajánlani a tegeződést?

Figyelt kérdés

Van erre valami "szabály"?

Pl. ha egyneműekről van szó, akkor az idősebb szokta felajánlani.. Ha férfi nő között, akkor a nő mondja..hacsak nem sokkal fiatalabb. Vagy hogy van ez?

Van egy konkrét példa. Van egy kedves orvosom, nála született 2 gyermekem is. Elég közeli kapcsolatba kerültünk egymással. (Semmi rosszra nem kell gondolni, nem olyan értelemben.) Nagyon közvetlen, nyitott ember, s én in. Teljesen véletlen, hogy az élet más területén is összeakadtunk, volt egy közös projektünk. Ebből több nem lesz, maradunk orvos és páciens, de mostanában sokat beszéltünk telefonon emiatt a munka miatt.

Úgy érzem, hogy mindenketten kerülgetjük a témát, magázódunk, s szerintem mindkettőnket zavar.

De ilyenkor mi van? Tőlem várja, hogy nőként felajánljam a tegeződést? Vagy mivel az orvosom, neki kellene mondania? Vagy az furcsán venné ki magát, ha egy orvosnak én ajánlanám fel?

Kíváncsi vagyok a véleményekre.

Én 30 éves vagyok, Ő kb. 45.

Bocsi, hogy ebbe a témákörbe írtam, nem találtam jobbat.

2014. máj. 8. 10:36
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
79%

Furcsa ez a beteges tegeződési kényszer. Aki ebben szenved, az nem érti meg, hogy a tegeződéshez ki kell alakuljon egy bizonyos "közelebbi", mondhatnám barátibb viszony. Az nem elég, hogy "kinek illik felajánlani"... És ha a 60 éves idős hölgy "felajánlja a 30 éves fiatalembernek ? Akkor minden rendben van ? Hát nincs. A 30 éves fiatalember nyugodtan válaszolhatja, hogy: Köszönöm, de inkább ne !! És helyesen teszi, mert a kapcsolatuk nem olyan jellegű, ami a tegeződést indokolná.

A te esetedben is azt tanácsolnám, hogy amíg orvos-beteg viszony van köztetek, addig maradj nyugton... Majd ha ráadásul szomszédok is lesztek, esetleg anyatársak, kollégák a galambászok klubjában, akkor esetleg...

2014. máj. 9. 00:45
 22/22 anonim ***** válasza:
Ifjú leendő kollégám "a medikus" véleményéhez gratulálok, nagyon egyetértek vele. A nőgyógyászok körében valóban elég gyakori, hogy tegeződnek a pácienseikkel még akkor is, ha kapcsolatuk az orvos-beteg viszonyra szorítkozik, de hát - hogy kicsit szemétkedjek - ők bizonyos mértékig "bűntársak" parazolvencia ügyben, meg plasztikai sebészek esetében szoktam találkozni ezzel, ami jól mutatja viszonyuk üzleti, semmint orvos-beteg kapcsolat jellegét. Egyébként köztünk is sok a tahó, pl. sajnos teljesen általános a felnőtt korú, de értelmi fogyatékos betegek tegezése.
2014. máj. 11. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!