Illik anyatejet felajanlani?
szerintem nagyon szép gesztus lenne, és belegondolva hasonló helyzetben lennék, akkor én biztos elfogadnám,inkább minthogy valami kárt okozzak a babámnak a tehén tejjel.
3hetes baba anyukája:)
Szia!
Persze, hogy más babának is jó a te tejed! Nekem nagyon sok volt, én adtam le az Anyatejgyűjtőbe, de egy ismerősöm naponta szállította át egy másik ismerősömnek a "felesleget", mert utóbbinak nem volt elég teje.
Ha aggódsz, akkor szerintem ne így direktbe kérdezz rá, hanem csak csacsogjatok egy jót, úgyis kiderül, hogy nincs tej és akkor felajánlhatod.
Ha meg nem derül ki, akkor te "panaszold" el, hogy sajnos ki kell öntened a felesleget, olyan szívesen felajánlanád valakinek csak nincs olyan ismerősöd, aki tejhiányban szenved.
Szia! Szép dolog, hogy szeretnél segíteni és még meg is teheted...!
Szerintem a közös ismerősötök által könnyen nyélbe lehet ütni a dolgot (ahogy már előttem írta valaki: nem tudsz mit kezdeni a fölösleges tejjel, így kiöntöd...szerintem így harapna rá), ő könnyen közvetíthetne.
Én is adok le az Anyatejgyűjtőbe és egy barátnő ajánlott engem egy másik barátnőjének, hogy nekem van fölös tejem. Ugyanis sajnos neki már nagyon kevés, viszont még nagyon kicsi a baba. Így lett az én kislányomnak tejtestvére:)
Hozzáteszem még, nem ártana még elvégeztetned a szükséges vizsgálatokat! Nekem eleve ugye túl kellett esnem rajtuk az Anyatejgyűjtő miatt, de csak így merem nyugott lelkiismerettel továbbadni másik babának is.
Szia!
Persze, hogy ihatja, ha egészséges vagy. Én is ajánlottam fel, amikor halottam, hogy egy ismerősünknek nincs teje. Örömmel elfogadták, kipróbálták , nem is volt semmi gond, de végül a háziorvosuk azt mondta, hogy már megszokta a kicsi a tápszert, nem kell neki a tej. :o( Azóta azt se tudom, hova tegyem a rengeteg fagyasztott tejet! Legszívesebben ezt is felajánlanám, de nincs a körömben több olyan babás akinek kéne!:o(
szia! nagyon rendes tőled!
de az is igaz, hogy még járna INGYEN anyatej az anyatejgyűjtő állomásról egy ekkora babának. csak az orvosnak fel kell írni!!!
de igazán szép gesztus ez tőled, lehet egy ismerős tejét szívesebben adnák a kicsinek, mint ismeretlenekét!
Kész vétek a mosdóba önteni!
Én 9. hónapja vagyok tejadó, közel 90 litert adtam eddig. Ha neki nem kell beszélj a védőnőddel, az a pár vizsgálat nem vág földhöz, és anyagilag is egy kicsit segít. Nem értem akinek olyan sok van mirt fagyaszt le 40-50 litereket amit az övé nagyon valószínű nem fog megenni, aki meg rászoruló annak nagy segítség lenne. És ige 8 hónapos koráig annak a babának a tb kifizeti az anyatejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!