Erdélyiek gyakran beszélgetnek egymással egy magyar társaságban románul. Miért lehet ez?
Már többször, több különböző helyen és társaságban is tapasztaltam azt, hogy bár minden résztvevője a társaságnak magyar anyanyelvű, az erdélyi magyarok számos alkalommal egymással elkezdenek románul beszélni. Sokszor csak 1-1 mondat erejéig teszik ezt meg, sokszor azonban egy kisebb "minibeszélgetés" is lemegy így.
Mi lehet ennek az oka? Miért teszik vajon ezt? Mi értelme van ennek, hogy mások nem értik/ne értsék amit mondanak?
Különösen erdélyi származású (ott nevelkedett), de jelenleg Magyarországon élő magyaroktól kapnék szívesen választ erre a kérdésemre.
Én Erdélyi vagyok,de nem szoktam magyarokkal románul beszélni...
Mondjuk ha nem jut eszembe egy szó magyarul akkor románul mondom."fele apă fele víz" mondatokat mondok.
beszélgetni *
mert az furcsa lenne...
Én csak akkor szoktam magyarok előtt románul beszélni és románok előtt magyarul beszélni amikor idegesíteni akarom őket vagy nem akarom,hogy értsék mit mondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!