Miért szokás szalagavatókor "menyasszonynak-vőlegénynek" öltözni és keringőt táncolni?
Tudja valaki, hogy ez honnan ered, miért teszik? Kíváncsi vagyok rá, mert nem tudom..
Előre is köszi a normális válaszokat :)
22l
ez egy jó kérdés. :) Nálunk nem így lesz, mi nem öltözünk ki, és nem keringőt táncolunk.
19L
Szerintem sznobizmus van a hátterében, a régi flancos bálok hangulatát próbálják visszacsempészni illetve megőrizni.
A saját koreográfiájú, életközeli osztálytáncok, műsorok nekem szimpatikusabbak.
:)
Hát, tényleg van benne valami, azonban a cél nem az, hogy menyasszonynak és vőlegénynek nézzenek ki, hanem ez egy tipikusan keringő ruha. A bálokon viszont a keringő szokott lenni a klasszikus tánc. Régebben kölcsönzőkben lehetett kapni "keringő" ruhákat is, de ma már inkább az esküvői ruha kölcsönzőkből érdemes ruhát kölcsönözni, mivel ott szinte újak vannak, nem sárgák és sokféle van, bár az áruk is húzósabb, mint a táncos ruhakölcsönzők ruháié.
Köszönöm az eddigieket :) Nálunk nem volt, mivel lényegében "lányiskola" voltunk,persze meglehetett volna oldani kölcsönfiúkkal ;) de nem is tetszett,mert mindenki ezt csinálta, szóval mi ezt kihagytuk anno :)
Ezért érdekelne, meg mert most van szezonja a szalagavatóknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!