Ha megláttok egy tetovált, testmódosított embert, mi az első, ami eszetekbe jut?
Lehet nem jó a kategória, de szerintem valamennyire kapcsolódik ide is.
Arra lennék kíváncsi, hogy kinek mi az első benyomása, mi a véleménye? Magáról az emberről, vagy akár az egész stílusról, önkifejezési módról?
Ha tetszik, miért; ha nem tetszik, miért nem?
Azon gondolkodtam, hogy a mai világban még mindig szerepet játszik-e az előítélet a tetoválásokkal kapcsolatban.
Mindenki válaszát szívesen olvasom :)
23/N
"Utolsó, te honnan tudod, hogy kinek mit jelent a tetoválása? :) "
nekem kb mindenki tetoválás annyit jelent, hogy ki milyen jelet kapott anno az oviban.
tekintve, hogy SEMMIT nem látni mögötte
mert pl ha egy adott szervezet képvisel valamit és a tagjainak mind egy azon tetkoja lenne és olyan sehol máshol senkinek a világon, akkor még ok, elismerném valahogy
mint pl a sitteseknek az 5 pötty a kezén. ez csak nekik "jár"
vagy a könnycsepp az arcon - az meg csak gyilkosoknak.
de a kínai betűcskék, delfinecskék, virágocskák, nonfik, meg jézus feje, meg hagy ne soroljam millió sorokon át, nekem csak feltűnési viszketegséget jelent. és ez nekem valahol provokatív figyelemfelhívás, mint film közben a reklám. a kutya se kíváncsi rá, ne dörgölje a szemem alá.
A megítélés leginkább a témától és a kivitelezéstől függ.
Vannak témák amik némi viszolygást váltanak ki belőlem, míg a tömeg tetoválásokat viselő személyeket kicsit egyszerűbb léleknek könyvelem el.
Egyébként tetszenek a különféle testmódosítások, már ha a viselőjük nem csak a megbotránkoztatás miatt vagy a "legyen nekem is" elv alapján készíttette.
De konkrét dolgokat így nem lehet mondani, sok mindentől függ a megítélés. Mert például egy bájos fiatal nő akinek a ruhaujja alól kikandikál egy cseresznyeág nem hiszem, hogy nagy megbotránkozást keltene, s egy anyuka sem rángatná vissza a gyerekét ha az mellé akarna leülni a buszon.
Ellenben nagyon kevés ember keresné egy lelakott, nonfiggal bénán kivarrt személy társaságát.
18/l
Ez attól is függ, hogy egy igényes, szép munkáról van szó, vagy pedig valami snassz, ráadásul rosszul megrajzolt valamiről, vagy arról, hogy "Szeretlek Maris".
Nekem az a tapasztalatom, hogy az igényes tetkós emberek intelligensek, mert van ízlésük kiválasztani az igényest az igénytelenek közül. Legalábbis eddig a többség jó fej volt, és lehetett velük értelmesen beszélni, tehát nekem általában az a reakcióm, hogy jó fej.
A másik két kategóriánál, felmerül, hogy az illető, tuti, hogy dohányos. Ez is tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!