Kinek, hogy köszönjek?
Holnap fogom megismerni a barátnőm családját.
Az anyjával és a nővérével él.
Köszönök az anyjának, bemutatkozom, ha szerencsém van kezet nyújt és kezet is fogunk, én nem nyújthatok kezet mert nem illik.
De mi a helyzet a nővérével?Nem sokkal idősebb nálam, köszönök neki is, de ő kevesebb eséllyel fog kezet nyújtani, viszont neki is ugyan úgy bemutatkozom?!
Csak így olyan hülyén tudom elképzelni,hogy odaállok xy vagyok, és hello.
Eddig jó, amit leírtál.
Ezen túl, ha nem kezdik el ők a beszélgetést, akkor mondd te, hogy köszönöd szépen a meghívást, és milyen szép a lakásuk, a barátnőd már sokat mesélt róluk, stb.
Innentől már magától kell mennie a kommunikációnak.
Pedig nem hülye, hanem helyes... annál jobbat nem tudsz csinálni, mint hogy odamész és azt mondod: Szia, én vagyok Panni.
Ami pedig a kézfogást illeti: az nem része a köszönésnek ! Lehet köszönni kézfogás nélkül is. Ha nem vagy biztos a dolgodban, ne nyújts senkinek kezet - ha meg amaz nyújt neked, akkor fogadd el. Ez a legjobb politika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!