Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Akkor most hogy köszönjek?

Akkor most hogy köszönjek?

Figyelt kérdés
Jó kicsi hülye kérdé de mind egy szóval az osztálytársam szüleit eddig magáztam és mindig csókolommal köszöntem de az anyukája megkért hogy tegezzem, oké eddig nem is lenne gond csak még az apukája nem mondta oké ez se gond de ha mondjuk elmegyek hozzájuk és az annyja meg az apja egy helyiségben van akkor most az egyiknek csókolom a másiknak szia az úgy olyan fura jó napotozni meg nem szeretnék (még nem áll annyira a számra) de hogyha ott van például osztálytársam tesója is akkor úgy mondanám hogy sziasztok csókolom de akkor meg az anya azt hiszi hogy őt már megint lecsókolomzoztam. Szóval akkor most hogy kéne?
2013. nov. 16. 18:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nos, szerintem köszönj úgy, hogy szia és csókolom. Nincs ebben semmi rossz, és jó, ha nem tegezed le az apukát, ha ő még nem mondta, hogy tegeződjetek.

Viszont ha jó viszonyban vagy ezzel az oszt.társaddal, akkor vele beszélhetnél, hogy ő beszéljen esetleg az apukájával, hogy neked semmi bajod a magázással, de így kicsit bonyolultabb a köszönés, hogy külön tegezés és magázás is kell. Lehet, hogy az apukának még egyszerűen nem jutott eszébe, hogy felajánlja a tegeződést de ha a saját gyereke elmondja neki, hogy neked így most bonyolult, lehet hogy leesik neki és felajánlja, hogy tegezd.

2013. nov. 16. 19:04
 2/11 anonim ***** válasza:

Elgondolkodtatott, hogy vajon mi visz rá egy anyukát, hogy tegeződni kívánjon a fia osztálytársával ?

Én a helyedben ilyen esetben nem köszönnék mindenkinek külön-külön, hanem egy közös sziasztok éppen megfelel.

2013. nov. 16. 19:08
 3/11 A kérdező kommentje:
lány osztály társ de mind egy :) köszi
2013. nov. 16. 19:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha lehetséges szemkontaktus, akkor köszönj külön. Ha belépsz, akkor a férfira nézel és azt mondod, hogy jó napot kívánok és a nőre nézel és szia. Ha furcsának találja, akkor majd a férfi szól, hogy tegezd őt is. A csókolom meg szerintem elég béna :D Amúgy meg ha mondjuk csak beszélsz nekik köszönni, de nem egyértelmű, hogy kinek megy, akkor meg csak mondj egy sziasztokot.
2013. nov. 16. 20:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
beszélsz=beszólsz
2013. nov. 16. 20:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
ja és a lényeg: ne parázd túl. gondol magadat az ő szemszögébe. téged sem érdekelne nagyon, hogy most hogy köszön valaki.
2013. nov. 16. 20:30
 7/11 A kérdező kommentje:
A csókolomnál maradok ha az apukájának köszönök mert ha már egyszer úgy indítottam akkor nem furcsa áttérni arra hogy Jó napot kívánok?
2013. nov. 17. 09:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem furcsa, sőt... Ha 7-8 éves kislány vagy, akkor elmegy a "csókolom" az apukájának, De ha 13-14 éves lány vagy, akkor a "csókolom" már komikusan hat. Köszönj ilyenkor Jó napot-tal.
2013. nov. 17. 09:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek tényleg sokat segítettetek. :)
2013. nov. 17. 11:04
 10/11 A kérdező kommentje:
Na akkor még egy utolsó kérdés ha legközelebb valamelyik osztálytársam anyukáját látom akkor ott is napszaknak megfelelően köszönjek az utcán és kezdjem elhagyni a csókolomot? Csak mert sok szór azt hallom hogy ez túl hivatalos a csókolom meg milyen közvetlen...
2013. nov. 17. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!