Akkor most hogy köszönjek?
Nos, szerintem köszönj úgy, hogy szia és csókolom. Nincs ebben semmi rossz, és jó, ha nem tegezed le az apukát, ha ő még nem mondta, hogy tegeződjetek.
Viszont ha jó viszonyban vagy ezzel az oszt.társaddal, akkor vele beszélhetnél, hogy ő beszéljen esetleg az apukájával, hogy neked semmi bajod a magázással, de így kicsit bonyolultabb a köszönés, hogy külön tegezés és magázás is kell. Lehet, hogy az apukának még egyszerűen nem jutott eszébe, hogy felajánlja a tegeződést de ha a saját gyereke elmondja neki, hogy neked így most bonyolult, lehet hogy leesik neki és felajánlja, hogy tegezd.
2013. nov. 16. 19:04
Elgondolkodtatott, hogy vajon mi visz rá egy anyukát, hogy tegeződni kívánjon a fia osztálytársával ?
Én a helyedben ilyen esetben nem köszönnék mindenkinek külön-külön, hanem egy közös sziasztok éppen megfelel.
2013. nov. 16. 19:08
3/11 A kérdező kommentje:
lány osztály társ de mind egy :) köszi
Szerintem, ha lehetséges szemkontaktus, akkor köszönj külön. Ha belépsz, akkor a férfira nézel és azt mondod, hogy jó napot kívánok és a nőre nézel és szia. Ha furcsának találja, akkor majd a férfi szól, hogy tegezd őt is. A csókolom meg szerintem elég béna :D Amúgy meg ha mondjuk csak beszélsz nekik köszönni, de nem egyértelmű, hogy kinek megy, akkor meg csak mondj egy sziasztokot.
2013. nov. 16. 20:28
2013. nov. 16. 20:29
ja és a lényeg: ne parázd túl. gondol magadat az ő szemszögébe. téged sem érdekelne nagyon, hogy most hogy köszön valaki.
2013. nov. 16. 20:30
7/11 A kérdező kommentje:
A csókolomnál maradok ha az apukájának köszönök mert ha már egyszer úgy indítottam akkor nem furcsa áttérni arra hogy Jó napot kívánok?
Nem furcsa, sőt... Ha 7-8 éves kislány vagy, akkor elmegy a "csókolom" az apukájának, De ha 13-14 éves lány vagy, akkor a "csókolom" már komikusan hat. Köszönj ilyenkor Jó napot-tal.
2013. nov. 17. 09:48
9/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek tényleg sokat segítettetek. :)
10/11 A kérdező kommentje:
Na akkor még egy utolsó kérdés ha legközelebb valamelyik osztálytársam anyukáját látom akkor ott is napszaknak megfelelően köszönjek az utcán és kezdjem elhagyni a csókolomot? Csak mert sok szór azt hallom hogy ez túl hivatalos a csókolom meg milyen közvetlen...
Kapcsolódó kérdések: