Hogyan köszönjek?
Figyelt kérdés
Van egy szomszédunk. Elég közvetlen, jó fej. A negyvenes évei elején van, de max 35-nek néz ki. 16 éves lány vagyok, hogyan köszönjek? A csókolom kizárva..elég furcsa lenne. Letegezhetem vagy nem?2013. aug. 14. 11:47
1/8 Andizsuzsi válasza:
Letegezni nem illik. Köszönj jó napot-ot, ha zavarja, úgyis felajánlja a tegeződést.
2/8 anonim válasza:
Természetesen nem tegezheted le. A normális köszönés egy idősebb szomszéd felé a Jó napot lenne. Nem kell erőltetni a tegeződést, az ilyesmi kialakul magától, ha olyan lesz a viszony.
3/8 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm.
2013. aug. 14. 14:37
4/8 A kérdező kommentje:
Részben azért is kérdeztem, mert Görög Ibolya-Mindennapi maceráink című könyvében azt írja, hogy minden esetben a nőnek/lánynak kell felajánlania a tegeződést kortól függetlenül. (Ő volt a Miniszterelnöki Hivatal protokollfőnöke amúgy) De ezt a nagy átlag nem tudja és lehet a szomszédunk sem, ezért tiszteletlenségnek venné..
2013. aug. 14. 14:53
5/8 Andizsuzsi válasza:
A kortól függetlenül felnőtt nőkre vonatkozik. Azért elég furcsán venné ki magát, ha egy 12 éves megengedné egy ötvenesnek, hogy tegezze. Te még nem tartozol a felnőtt kategóriába, így ez rád egyelőre nem vonatkozik.
6/8 A kérdező kommentje:
Ohh, akkor már minden világos. Köszönöm.
2013. aug. 14. 16:46
7/8 anonim válasza:
Gondolom beszélgettetek már, ha tudod, hogy közvetlen és jófej. Akkor tegezett téged, vagy magázott? Ha tegezett nyugodtan tegezd vissza, nem öregember még ennyi idősen.
Ha magázott, akkor te is magázd.
8/8 A kérdező kommentje:
Ő mindig tegezett.
2013. aug. 14. 23:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!