Miért van az, hogy itt az (oldalon) mindenki tegezi egymást?
Most komolyan, mégis honnan tudnánk, h ki hány éves.Ebből a kérdésből sem derül ki, h HÁNY ÉVESNEK TETSZIK LENNI, ill. az, h hölggyel vagy úrral van dolgom....vagy talán egy 13 évessel.Különben, ahogy már le is írták, magázva is el lehet küldeni akárkit akárhova.Példa:
"Nem értek egyet veled, sztem rosszul gondolod, hogy ....
vagy
"Maga csak fogja be a pofáját, maga rohadt szemét k...., menjen ön a xxxxx-ba.
Amúgy ha már a kérdés elején kiderül, h vki jóval idősebb nálam, akkor én is magázom,de elég ritka az ilyen, mivel általában a kérdést tekintve lényegtelen a kérdező kora(általában).
Bocsánatáért esedezem, hogy esetleg netántán más kérdésben találkozván Önnel, véletlenül letegeztem Önt. Most azonnal megyek a templomba meggyónni eme bűnömet.
De most komolyan: Honnan tudjam, hogy maga ír-e egyáltalán valahova, ahol én is válaszolok? És akkor esetleg megint letegezem, mivel ezen az oldalon, tudja, és más oldalakon is, mindenki tegez mindenkit. Teljesen mindegy, hány éves, vagy milyen nemű. Tetszik érteni?
20/L.
Jaaaa... még valami.
Ha azt mondom, hogy a paripa pipilője a maga popójába, akkor az ugyanúgy Lófasz a seggedbe, csak éppen magázódtam és eufemizáltam. Világos-e?
"De tulságossan hamar anyázás , nemi szerv mondás ... lesz ! Ez magázodva el lenne kerülve ! Nem ???"
Láttam én már egyetemi WC falon "magázódós" egymásnak-odamondogatást. Képmutató sznob dolog volt.
1.) Ha valakit egyenrangúként kezelek, és nem hivatalos ügyben értekezünk, ráadásul még a korát sem tudom, akkor szerintem értelemszerű a tegeződés.
2.) Mivel legtöbben iskolás korunkban kezdtünk netezni a korunkbeliekkel, a tegező forma maradt meg.
3.) A magázódás nem minden esetben egyenlő a tisztelet megadásával. Sokan "felvágásból" magázódnak, mert úgy érzik, ettől komolyabban veszik őket.
4.) A számítástechnika, elektronika alapvetően olyan szakmai közeg, amelyben mi szakemberek többnyire személyesen is tegeződünk (pl. munkahelyen, vagy szakmai fórumokon, főleg a közös hobbi miatt kialakuló haveri kapcsolatok miatt), és mivel az internetet legelőször az informatikusok és hasonló "elektrós" emberek "vették birtokba", valahogyan az ő szokásaik maradtak meg a netikettben.
Csak érdekesség képp.: Ha még emlékeztek, voltak a 80-as évek elején azok a programozás-könyvek amelyek nem nyomtatott, hanem kézzel rajzolt-nyomtatott betűkkel voltak kiadva. Na már azok is tegező formát használtak, ha jól emlékszem, pedig nem kifejezetten gyerekeknek íródtak.
"engem akkor is tegezzen mindenki közel 30 éves leszek ez a tisztelet azt hiszem kijár nekem !!!"
Ahogy óhajtja.
Én az idén töltöttem, be a 30-at, de olyanok nevettek körbe a magázódásért, akik 50-60 év között vannak (személyes és internetes ismerősök is). Az interneten többnyire a közös érdeklődési kör miatt társalgunk egymással (leszámítva a hivatalos ügyeket). Információt cserélünk, ezáltal szívességet teszünk egymásnak, ebből adódóan, kialakul egy fajta haveri közvetlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!