Miért van az, hogy itt az (oldalon) mindenki tegezi egymást?
Nálunk a cégnél mindenki tegez mindenkit, csak van egy ostoba menedzser akit nem lehet, azt hiszi hogy ettől őt jobban tiszteljük. Hát nem. Sőt. Tiszteletet tegeződve is meg lehet adni és magázódva is el lehet küldeni az illetőt melegebb helyre.
Tegeződve viszont sokkal könnyebb kommunikálni szerintem.
Elég nehéz lenne,ha a válaszadás előtt megkellene kérdezni,hogy hány éves vagyok,vagy a válaszadó hány éves.És akkor eldönthetném,tegezzem vagy magázzam az illetőt.
Eddig nálam idősebb egy 99 éves bácsi volt,és ő is tegezett mindenkit.Néha mosolygok azon,ha egy tini válaszol nekem,hogy mit szólna,ha tudná a koromat.Szerintem ezen az oldalon ez így természetes.
Van egy mondás:aki tiszteletlen akar lenni,annak mindegy,hogy tegezi vagy magázza a másikat.
Ugyanazt jelenti :hogy Te hülye,vagy maga marha.
Hat ha 30 eves leszel akkor epp nem kellene tegezni teged, mert a mai 40 evesek sem szeretik , hogy magazzak oket .
Neked valamikor 100 evvel ezelott kellet volna szuletned?
Nem konyebb mindenkivel /barkivel, ugy beszelni, hogy tegezed, sokkal baratiasabb a hangulat.
En a kornyezetemben aki kozeli ismerosom es jo viszonyban vagyunk tegezem , es itt palne nten hat miert ne?
Dednagymamam tegezem 92 evesen es nehogymar teged 30 evesen magazzalak.
*járna
Ettől függetlenül vegyél vissza az arcodból.
A párom is közel 30 éves, és mindenki tegezi. Szerintem hülyét is kapna, ha magáznák. Ha érdekel, a magyar nyelvben sokáig csak és kizárólag tegezés volt. Az angolok meg mindenkit magáznak (bár általánosban úgy tanultam, hogy ők mindenkit tegeznek, de nem igaz, régen náluk is volt tegezés-magázás, és a magázás maradt meg). De nem is ez a lényeg.
Az internet egy különleges közeg, különleges szabályai vannak. Ezen a személyes sértődöttséged nem fog változtatni. Ez így alakult, pusztán azért, mert az internetre bárki bármit írhat, teljesen fölösleges magázódni, hiszen egy nickből nem fogjuk tudni, hogy hány éves vagy. És nem is számít. Ennek az oldalnak az a funkciója pl. hogy a válaszainkra kérdést kapjunk, a kérdező (és a válaszolók) személye teljesen lényegtelen, sőt, szándékosan ismeretlen.
És mint mondtam az elején, az internet egy különleges közeg, ha úgy tetszik közösség, a maga különleges szabályaival, megvan a maga sajátos elvárt viselkedésmódja. Ha én egy adott közösségben nem érzem jól magam, akkor nem "megyek oda". Ha neked nem tetszik, hogy az interneten, mint közösségben mindenki tegeződik, akkor ne netezz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!