Törökországban mi a szent állat? A disznó vagy bárány?
Figyelt kérdés
2014. márc. 7. 19:34
3/13 A kérdező kommentje:
Komolyan... Fogadtam! Lécci!
2014. márc. 7. 19:43
4/13 belapus válasza:
Úgy gondolom, egy többségében iszlám vallású országban eléggé csekély eséllyel indulhat a szent állat címért a disznó.
5/13 anonim válasza:
én nem tudom, mi lehet, de ahogy az előttem szóló is írta, disznó 100%, hogy nem...
6/13 anonim válasza:
Nincs szent állatuk, de macskákat szeretik.
A sertést viszont nem eszik meg.
8/13 anonim válasza:
Az iszlám vallásnak - és Törökországban ez a vallás a legelterjedtebb -, nincs szent állata. Tilos minden élőlényt, tehát az állatokat is, mégcsak ábrázolni is. Ezért van a mohamedán művészetben annyi mozaik (a szó is innen származik) és geometriai elem.
9/13 anonim válasza:
Julianna korrekt választ adott. Annyival egészíteném ki, hogy az iszlámban nincs olyan, hogy "szent".
A "mohamedán" szó pedig helytelen, bár sajnos nagyon elterjedt a használata. A "muszlim" szót használjuk.
A disznó tiltott állat. Tilos minden olyan étel/ital fogyasztása, ami bármi kapcsolatba is került a disznó hússal. (Pl. ha egy gumicukorka sertés pektinnel készült már az is tilos, vagy ha a hűtőben a baromfi szalámi hozzáért a sertés szalámihoz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!