Hogyan KELL használni a fogvájót közösségben történő étkezésnél? "Használat" közben el kell-e takarni a kezemmel a műveletet?
"A szigorúan vett etikett szerint asztalnál egyáltalán nem illik fogvájót használni. "
Jah, ott szívhatod a fogad, jó hangosan cuppogva, vagy beszélgethetsz kaja után másokkal úgy, hogy kétcentis húscafatok lógnak a szádból a fogaid közé szorulva :D
Én nem szoktam eltakarni, úgyis mindenki tudja, hogy mit csinálok. Akkor meg minek takargatni? Persze, ez nem azt jelenti, hogy tátott szájjal és két kézzel turkálok a számban, csak annyit, hogy bedugom a számba a fogpiszkáló végét, becsukom a szám, és csendben vadászok a repetára.
De én épp az etikettszabályok miatt nem szeretek étteremben kajálni, magamtól nem is megyek inkább soha. Sokkal jobban esik a kaja úgy, hogy evés közben nem kell minden pillanatban azt lesnem, mikor mit rontok el, milyen etikett-szabály ellen vétek.
Miért nem illik fogvájót használni közösségben ? Az illemszabályok olyanok, mint a közlekedési táblák: muszáj betartani. A cél pedig az, hogy egy bizonyos színvonalat kikényszerítsenek. Üdvös tehát az, ha az ember rendszeresen jár fogorvoshoz, rendben vannak a fogai és imigyen nincs is szüksége fogvájóra...
Az eset hasonlít a köpőcsészékre... az is hasznos a köpködő ember számára - mégis, jobb szállodákból már mind eltüntették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!