Aki uszodába megy, mért nem tud normálisan úszni?
Arra gondolok, hogy elkezdesz egyik irányba úszni, majd mikor a medence végére érsz, ott jössz vissza. Szerintem az előtted érkezők határozzák meg az irányt. De hülyét kapok, amikor van egy ember, aki oda-vissza úszkál ugyanabban a sávban, és miatta a többiek is, és végül már az emberek egymással szembe úszkálnak össze-vissza. Aki másodikként ér oda, mért nem tud az elsőhöz igazodni? Jobb oldalt mész, bal oldalt jössz, vagy fordítva, tök mindegy. Ráadásul ma elkezdtem úszni, én indultam előbb, és még így is, elindult velem szemben valaki...
Csak én gondolom, hogy ezt úgy szokás, hogy az ember a sáv másik oldalán úszik vissza?
Vannak olyan helyek, ahol úgy szokás úszni, hogy amíg ketten vannak egy sávban, addig megfelezik azt. Csak akkor jön a jobbkéz-szabály, hogy ha többen vannak, mint ketten.
Szerintem ez teljesen rendben van.
Ha valaki pedig nem akar alkalmazkodni a többiekhez annak neki kell menni.
Látszik, hogy nem közlekedsz utcán. Ott ez nemcsak mindennapos, de még a szabálytalankodónak áll feljebb. Sőt, meg is torolja, ha teheti. Gondolod, hogy az ilyen néha nem megy uszodába? És ott másképp csinálja?
Csak egy előrevivő megoldás van: nem kell bosszankodni, az élet velejárójának kell tekinteni és a helyére tenni. Ha úgy látod, tudsz eredményes lenni, tedd meg, ha nem (túl alpári), akkor szólj az úszómesternek. Neki ez a dolga.
A fontos, hogy ne bosszankodj, mert ezzel egyrészt csak neked rossz, másrészt csökkented a kiigazítási esélyeidet.
Szoktam én utcán közlekedni, csak valahogy ott kevésbé húzom fel magam, ki tudja miért. Nem is vagyok egyébként az az idegeskedős típus, csak most kíváncsi voltam, ki találkozik még a jelenséggel, látom, többen is.
"Vannak olyan helyek, ahol úgy szokás úszni, hogy amíg ketten vannak egy sávban, addig megfelezik azt. Csak akkor jön a jobbkéz-szabály, hogy ha többen vannak, mint ketten."
Ez rendben van, ha csak ketten vagyunk, felőlem sréhen is úszhatunk, de általában többen vannak.
Köszi mindenki válaszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!