Hová üljön le az ember lánya Bpen?
Egyik nap vettem magamnak egy forró csokit, szendvicset és gyümölcssalátát. Kint azért még hideg van. Gondoltam bemegyek westendbe, csak találok egy ülőhelyet. 4 szabad asztal volt, leültem, gondoltam nemártok azzal senkinek. 10 perc múlva jön valami fószer, hogy "itt nem tudsz enni".
Oké, megkérdeztem másik pultost, hogy leülhetek-e. "Csak ha itt fogyasztasz." Erre is számítottam az előbbi hangnemből ítélve.
Aztán leültem a lépcsőre kint, de szívem szerint akárhová leültem volna a padlóra ha az asztalhoz nem engednek oda.
Tegyük fel, viszek magammal szendvicset, általában szoktam, hogy legyen mit ennem akkor az sehol sem tudom meleg helyen megenni, mert nincs hová mennem és egyedül szoktam lenni.
"Megnéztem pár kanapét, de foglalt volt mind, akkor marad a föld."
Akkor keresgélj addig, amíg nem találsz. Honnan tudjuk mi innen, hogy éppen mikor hol van szabad hely a WestEnd-ben? Egyébként honnan jössz? Ott mindig kétszer annyi a pad, mint amennyi a település lakossága?
A WestEnd-ben egyébként nagyon jó kis tetőkert van Jó, tudom, hideg. De általában a világon mindenhol úgy működik ez, hogy a közterületen levő kültéri padok parkokban, rakpartokon, szép helyeken vannak, beltéri ülőhelyek meg ha egy étteremhez/bárhoz stb. tartoznak, akkor akkor ülhetsz le oda, ha fogyasztasz, ha pedig bárki használhatja, akkor abból általában kevés van és azok is foglaltak. Ez van, kapitalista ország vagyunk.
"Tegyük fel, viszek magammal szendvicset, általában szoktam, hogy legyen mit ennem akkor az sehol sem tudom meleg helyen megenni, mert nincs hová mennem és egyedül szoktam lenni."
Ha csak az a cél, hogy meleg helyen leülhess, akkor azt javaslom, menj be egy bárba, vagy egy olyan helyre, ahol nagyobb a beltéri hely, kérj egy pohár szódát, aztán ülj le egy eldugott sarokba. Esetleg menj be egy művelődési házba, pályaudvarra vagy akár egyetemi épületbe. A pályaudvari várókban mindig szokott lenni üres hely, egy egyetem épületében meg a kutya nem fogja ellenőrizni, hogy te most oda jársz-e.
Egyébként Bp.-n könnyű dolgod van, mert a VII. kerület és környéke tele van romkocsmákkal, amik olyan nagyméretű bárok, ahova gyakorlatilag úgy is beülhetsz, hogy igazából semmit nem fogyasztasz, mert senki nem veszi észre. A Szimpla Kert pl. teljesen jó erre a célra; én utolsó gimnáziumi évemben egy időben minden héten bementem tanulni, hogy elüssek pár üres órát. Felmentem az emeletre, ahol akkor nem volt nagyon senki, leültem egy félreesőbb helyre és tanultam, ettem. Senki nem látta, senkit nem érdekelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!