Csak szerintem illetlenség a tanárok részéről, hogy megkérdezik a diákoktól, ki mit kapott Karácsonyra?
Nem azért, mert nem kaptam semmit, de egy az, hogy szerintem semmi közük ahhoz, hogy ki milyen értékben kapott ajándékot. A másik az, hogy szerintem kellemetlen helyzetbe hozzák azokat, akiknek ajándékra sem jutott.
Én valószínűleg tartózkodni fogok, ha megkérdezik majd a tanárok. Pedig pénzt kaptam (nem nagy összeget, de akkor is), valamint kozmetikumokat, és ebben a hónapban a nevemre került egy telek. Ennyi az egész.
Mit gondoltok?
Miért lenne illetlenség?
A feleségem tanárnő és többek közt ezzel is felmérik a diákok milyen anyagi helyzetben élnek otthon. Ha úgy látja hogy rossz körülmények közt pl. kajára sem telik egy családban, mert mondjuk a szülők alkeszok, a nevelő pedagógusnak ilyen esetben, szakmai kötelessége a gyámhivatalnál, családsegítőnél lépéseket tenni.
Az egy dolog, hogy kötelessége a tanárnak, hogy intézkedjék ilyen esetben, de kockázatos is. A gyerekek attól még okozhatnak kellemetlenségeket, a tanárnak köszönhetően.
Csak és kizárólag a tapintatosságon múlik a dolog.
Sztem sem túl jó ötlet megkérdezni, elég annyi, hogy kinek, hogy telt a karácsony?
Nálunk mindig az volt, hogy a gazdagok próbálták túllicitálni egymást, hogy ki mennyi mindent kapott, alig tudták összeszedni a dolgokat.... Aki meg kapott egy dolgot, az is kis értékű, tök szarul érezte magát... Volt olyan osztálytársam, aki vagy 5 percig sorolta, hogy miket kapott, majd elmondta a következő gyerek azt az egy dolgot, amit kapott, majd az előző újra elkezdte sorolni azokat, amik az előző felsorolásból kimaradtak... -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!