Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Átlagosan mennyit költötök...

Átlagosan mennyit költötök magatokra havonta?

Figyelt kérdés
Albérlet, szépségcikkek, ruhák, rezsi, étel, szórakozás, stb. Kort és nemet kérlek írj.
2013. okt. 17. 21:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Albérlet+rezsi kb 18-20.000, étel 20.000 max, szórakozás kb 5000, szépségcikkek kb 400, ruhák 0

25/N

2013. okt. 17. 21:52
 2/8 anonim ***** válasza:

albérlet - nincs

szépségcikkek - Évente egyszer veszek 1 L-es kézmosó szappan/tusfürdő/sampon utántöltőt a 100 Ft-os boltban, ez hónapra lebontva kb. 50 Ft/hó.

ruhák - Ha valami annyira tönkremegy, hogy már nem javítható, turkálok újat. Ez hónapra lebontva kb. 10 Ft/hó.

rezsi - kb. 30 000/hó (fűtési szezonban több, nyáron kevesebb)

étel - kb. 20 000/hó

szórakozás - A sétálás ingyen van, és általában a biciklizés is. Ha defektet kapok, veszek új gumit, bár ez többévente fordul csak elő, tehát mivel szórakozás alatt nálam a bicikli időnként felmerülő javítási költségei értendőek, ezért kb. 5 Ft/hó.

Stb = közlekedés: a gyaloglás ingyen van, a biciklit fent leírtam.

Összeadva: átlagosan 50 065 Ft/hó

26/N

2013. okt. 18. 08:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Anyámékkal élek, havi fizuból leadok 40-et 20-at félreteszek utazásra, marad 140.000.

Ruhát általában turkálóban veszek, de nem sokat költök rá, sz@räsig van a szekrény.

Ételre kb. 10 ezer, de változó. Van amikor 1 hétre elhúzok valahová melózni, olyankor ha van a környéken szép kártyás étkezde, akkor kártyáról költök.

Szórakozás: erről inkább neeeeeeeeeee;-)

22/F

2013. okt. 19. 09:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Szüleimmel élek, nem kérnek hozzájárulást.

-szórakozás (aminek egy része nálam tanulás is): egy hónapban kb. 4-5x megyek színházba (régebben is szerettem, de most, hogy színháztudományt tanulok, kb. kötelező, vagyis erősen ajánlott egyes előadásokra menni... az 4-5 egyébként a fizetett, mert ezen kívül ebben a hónapban pl. voltam 2 teljes főpróbán és egy tiszteletjegyes előadáson is), ez összesen olyan 6-7e Ft, de sok minden függ a jegyáraktól, hova megyek. Ált. igyekszem olcsón menni, de van olyan is, amikor 2000-2500 Ft alatt nem lehet megúszni.

Kaja: Havi 4000 Ft-ot költök ebédre (heti 1x nem tudok otthon enni), azonkívül havi 3-4ezer forintot költök egyéb étel-italra, amit megkívánok (meghívom a párom, megkívánok egy kólát, zacskó csipszet, iszom egy smoothie-t, elmegyek a haverokkal sörözni stb).

Ruhák: Max. 2000 Ft/hó átlagban. Főleg turkálok, a szükségesebb dolgokat (csizma, kabát stb.) a szüleim veszik meg nekem. Persze vannak olyan hónapok, amikor ez magasabb, főleg azokban a szezonokban, amikor nagy árleszállítások vannak a plázákban, ált. akkor veszek nadrágot, egyberuhát, divattáskát.

Szépségcikkek: A smink a gyengém, de most már igyekeztem visszafogni. Úgy összességében/átlagban kb. 5-6000 Ft-ot költök havonta szépségápolási cikkekre, de van, amikor kevesebbet; ebben benne van a dezodor, a tusfürdő, sampon, gyanta, szárazsampon, arckrém, hajvégápoló plusz pár sminkcucc, esetleg parfüm plusz a folyton eltűnő hajgumik és hullámcsatok. Tudom, másnak ez sok, de nekem nem az, ráadásul ezeket még ünnepekre ajándékba sem hajlandóak nekem megvenni a családtagjaim, mert fölöslegesnek tartják, így inkább mást kérek tőlük, mást "sajnálok" megvenni.

Hobbi: scrapbookozom, és az nem éppen egy olcsó mulatság akkor sem, ha mesterien hasznosítom újra az ajándékcsomagoló zacskókat és a színes papírokat, éves szinten elmegy rá olyan 20-30ezer forint minimum úgy, hogy csak egy 60oldalas albumot készítek per év (kell hozzá alapalbum, színes háttérpapírok az összes oldalhoz, betűmatrica/stencil, öntapadós díszek, fényképelőhívás, min. 4-5 stift ragasztó, filcek).

Ezenkívül költök havi 4000 Ft-ot BKV-bérletre, havi átlag 2000 Ft-ot könyvre (ebben benne van a sulihoz szükséges és a szórakoztató irodalom is), és mondjuk kb. 3-4x utazom egy évben, 2x egy napokra, akkor kb. 5000 Ft-ot viszek, ha több napra megyek (belfölfön), akkor kb. 20-at.

2013. okt. 20. 22:06
 5/8 anonim válasza:

Albérlet+rezsi:kb.60.000

Kaja:40.000

Állataim:25-30.000

Bérlet:7000

Telefonszámla:5-10.000

Szórakozás:15.000

Üzemanyag:20.000

Nyelvtanár:8000

Össz:185.000FT

2013. okt. 22. 15:44
 6/8 anonim válasza:
Ja korom 23 és lány vagyok.Előző voltam
2013. okt. 22. 15:45
 7/8 anonim ***** válasza:
ruhák: már 1 éve semmi ilyesmit nem vettem azaz 0 Ft. Kozmetikai + higiéniai termékek: 8-11000 ft/hó, élelmiszer: 17-20000/ hó, közlekedés: 10000/hó. Fodrász: 9000 ft/hó, műkörmös: 6000 ft/ hó. Össz: 56000 Ft. A szülői házban lakom. Amennyit szeretnék: 280000-300 ezer/ hó
2013. okt. 22. 18:16
 8/8 anonim válasza:

Albérletet, kaját nem én fizetem. Higiéniai termékek: 1000,-

Kisállatom eledele: 1000,- Buszpénzem: 2600,- Gyógyszerem: 3000,- Ruhákat nem igazán veszek, szórakozni nem járok.

Barátommal élek, munkaügyes tanfolyamra járok, mert munkanélküli vagyok, ha sikerül állást találni, akkor albérletet és ételt biztos fizetek majd. 22N

2013. nov. 23. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!