Átlagosan mennyit költötök magatokra havonta?
Albérlet+rezsi kb 18-20.000, étel 20.000 max, szórakozás kb 5000, szépségcikkek kb 400, ruhák 0
25/N
albérlet - nincs
szépségcikkek - Évente egyszer veszek 1 L-es kézmosó szappan/tusfürdő/sampon utántöltőt a 100 Ft-os boltban, ez hónapra lebontva kb. 50 Ft/hó.
ruhák - Ha valami annyira tönkremegy, hogy már nem javítható, turkálok újat. Ez hónapra lebontva kb. 10 Ft/hó.
rezsi - kb. 30 000/hó (fűtési szezonban több, nyáron kevesebb)
étel - kb. 20 000/hó
szórakozás - A sétálás ingyen van, és általában a biciklizés is. Ha defektet kapok, veszek új gumit, bár ez többévente fordul csak elő, tehát mivel szórakozás alatt nálam a bicikli időnként felmerülő javítási költségei értendőek, ezért kb. 5 Ft/hó.
Stb = közlekedés: a gyaloglás ingyen van, a biciklit fent leírtam.
Összeadva: átlagosan 50 065 Ft/hó
26/N
Anyámékkal élek, havi fizuból leadok 40-et 20-at félreteszek utazásra, marad 140.000.
Ruhát általában turkálóban veszek, de nem sokat költök rá, sz@räsig van a szekrény.
Ételre kb. 10 ezer, de változó. Van amikor 1 hétre elhúzok valahová melózni, olyankor ha van a környéken szép kártyás étkezde, akkor kártyáról költök.
Szórakozás: erről inkább neeeeeeeeeee;-)
22/F
Szüleimmel élek, nem kérnek hozzájárulást.
-szórakozás (aminek egy része nálam tanulás is): egy hónapban kb. 4-5x megyek színházba (régebben is szerettem, de most, hogy színháztudományt tanulok, kb. kötelező, vagyis erősen ajánlott egyes előadásokra menni... az 4-5 egyébként a fizetett, mert ezen kívül ebben a hónapban pl. voltam 2 teljes főpróbán és egy tiszteletjegyes előadáson is), ez összesen olyan 6-7e Ft, de sok minden függ a jegyáraktól, hova megyek. Ált. igyekszem olcsón menni, de van olyan is, amikor 2000-2500 Ft alatt nem lehet megúszni.
Kaja: Havi 4000 Ft-ot költök ebédre (heti 1x nem tudok otthon enni), azonkívül havi 3-4ezer forintot költök egyéb étel-italra, amit megkívánok (meghívom a párom, megkívánok egy kólát, zacskó csipszet, iszom egy smoothie-t, elmegyek a haverokkal sörözni stb).
Ruhák: Max. 2000 Ft/hó átlagban. Főleg turkálok, a szükségesebb dolgokat (csizma, kabát stb.) a szüleim veszik meg nekem. Persze vannak olyan hónapok, amikor ez magasabb, főleg azokban a szezonokban, amikor nagy árleszállítások vannak a plázákban, ált. akkor veszek nadrágot, egyberuhát, divattáskát.
Szépségcikkek: A smink a gyengém, de most már igyekeztem visszafogni. Úgy összességében/átlagban kb. 5-6000 Ft-ot költök havonta szépségápolási cikkekre, de van, amikor kevesebbet; ebben benne van a dezodor, a tusfürdő, sampon, gyanta, szárazsampon, arckrém, hajvégápoló plusz pár sminkcucc, esetleg parfüm plusz a folyton eltűnő hajgumik és hullámcsatok. Tudom, másnak ez sok, de nekem nem az, ráadásul ezeket még ünnepekre ajándékba sem hajlandóak nekem megvenni a családtagjaim, mert fölöslegesnek tartják, így inkább mást kérek tőlük, mást "sajnálok" megvenni.
Hobbi: scrapbookozom, és az nem éppen egy olcsó mulatság akkor sem, ha mesterien hasznosítom újra az ajándékcsomagoló zacskókat és a színes papírokat, éves szinten elmegy rá olyan 20-30ezer forint minimum úgy, hogy csak egy 60oldalas albumot készítek per év (kell hozzá alapalbum, színes háttérpapírok az összes oldalhoz, betűmatrica/stencil, öntapadós díszek, fényképelőhívás, min. 4-5 stift ragasztó, filcek).
Ezenkívül költök havi 4000 Ft-ot BKV-bérletre, havi átlag 2000 Ft-ot könyvre (ebben benne van a sulihoz szükséges és a szórakoztató irodalom is), és mondjuk kb. 3-4x utazom egy évben, 2x egy napokra, akkor kb. 5000 Ft-ot viszek, ha több napra megyek (belfölfön), akkor kb. 20-at.
Albérlet+rezsi:kb.60.000
Kaja:40.000
Állataim:25-30.000
Bérlet:7000
Telefonszámla:5-10.000
Szórakozás:15.000
Üzemanyag:20.000
Nyelvtanár:8000
Össz:185.000FT
Albérletet, kaját nem én fizetem. Higiéniai termékek: 1000,-
Kisállatom eledele: 1000,- Buszpénzem: 2600,- Gyógyszerem: 3000,- Ruhákat nem igazán veszek, szórakozni nem járok.
Barátommal élek, munkaügyes tanfolyamra járok, mert munkanélküli vagyok, ha sikerül állást találni, akkor albérletet és ételt biztos fizetek majd. 22N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!