Ti elégedettek vagytok a magyar himnusszal?
Mert én nem nagyon. Nagyon is befolyásolja az emberek szemléletét. És szerintem olyan "érfelvágós".
Miért mástól várunk segítséget?
Miért a régmúlt bújáról meg bánatáról szól?
Miért nem pozitiv jővőképet súgall?
A dallama is olyan depresszív...
Miért nem olyan "Tedd oda magad és meg lesz az eredménye!"?
Nekem tetszik, szerintem gyönyörű a magyar himnusz.
Hogy érted, hogy mástól vár segítséget? Istent nevezed annak a másnak? Történelmet tanultál?
Én elégedett vagyok vele, és a szemléletemet sem befolyásolja.
Viszont egyesek helyesírása számomra sem sugall pozitív jövőképet.
Kicsit sárga, kicsit savanyú... de a mienk!
Én szeretem. Nem örülnék, ha valami semmitmondó induló lenne helyette. Ha ez befolyásolja a közhangulatot, akkor ott sokkal nagyobb problémák is vannak, és azon egy vadi új himmusz sem segít, sőt inkább rontana.
Ugy latszik mas is van hasonlo velemenyen:
"Napjainkban a Himnusszal szembeni leggyakoribb kritika, hogy túl komor, kevéssé ösztönöz cselekvésre. „Beszéltem egy pár sportolóval, akik azt mondták, hogy egy döntő előtt a legsúlyosabb próbatétel túlélni a Himnuszt. Azt mesélték, hogy ha egy amerikaival kerülnek össze, akkor azt érzik, hogy az ő himnuszuk csak úgy nyomja az erőt, ők meg csak állnak és… Előre sírunk-rívunk. Majd az Isten megsegít, majd csinál valamit…"
Pont ez az en velemenyem is. Olyan passziv az egesz.
"A Himnusz a költő legnagyobb hatású verse, 1823-ban írta szatmárcsekei magányában."
Hat latszik, hogy maganyos volt abban az idoben.
A szovjet himnusz is nyomta az energiát, mégsem örülnék neki. :)
Nekem a magyar himnusz erőt ad, az általad említett sportolókat meg csak sajnálni tudom.
Te tudod az egész himnuszt, vagy csak az első versszakot?
Ha tudnád az egészet, nem gyászindulónak gondolnád.
Egyébként szerinted mi adhat nagyobb erőt, mint Isten? Semmi. Úgyhogy szerintem pont a mi himnuszunk a legszebb: nem felejti a múltat, de a jövőbe néz, és Istenhez fordul segítségért. Pont, hogy nem sír előre.
Szép a dallama, mondanivalója, valódi tartalma van.
Szerintem a legnagyszerűbb himnusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!