Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ti mennyire vagytok elégedette...

Ti mennyire vagytok elégedettek a magyar orvosokkal?

Figyelt kérdés
Külföldön éltem egy ideig, ott semmi problémám nem volt az orvosokkal, sem a szaktudásukkal.Nem régiben mióta itthon vagyok, elkezdett hirtelen fájni a bal bordaívem alatt, hol borzasztóan erősen, hol kevésbé. Egy kis ideig amig elviselhető volt nem foglalkoztam vele, majd elmentem először a háziorvoshoz, aki elküldött egy gasztroentológushoz, ahol az orvos hasiultrahang után megállapotíotta, hogy magas a gyomorsavam, attól fáj. Felírt egy erős savcsökkentőt, amit amikor az első nap bevettem 10x rosszabbul lettem mint előtte. Abba is hagytam, ezután kb 1 hét múlva elmnetem Vissza a háziorvoshoz, aki azt mondta, hogy Szerinte akkor valószínűleg petevezeték gyulladásom van, azért sugrázik odáig a bordámig fel. Érdekes tartottam, mert egyszer már volt nőgyógyászati problémám, de ez messziről sem hasonlított rá, erre felírt egy antibiotikuomot. Azt szedtem 5 napig ahogy kellett, de még mindig nem múlt a fájdalom. Egyik szombat este viszont iszonyatosan elkezdett fájni, elviselhetetlenül.. bementem az ügyeletre, ahol az ügyeletes orvos megnyomkodta a hasam és azt mondta, hogy ez hasnyálmirigyulladás. ( ezt is érdekesnak tartotta, mert csak bal oldalt fáj, nem hánytam, nem volt lázam, és ha valóban így vélte akkor miért nem küldött át a sürgősségire egy hasnyálmirigyulladással??) Adott egy algopirin nospa injekciót és hazaküldött.Mondanom sem kell, hogy így 23 évesen Eléggé ideges lettem mikor ezt meghallottam, úgy, hogy 2 napos gyomorideg után elmentem hétfőn a sürgősségire önszántamból és mondtam, hogy szeretnék végre pontot tenni ennek az ügynek a végére. Csináljanak meg mindenféle vizsgálatot. Sor került teljes vérképvizsgálra, ekg, hasi ultrahang, mellkas röntgen.. stb... a végén kiderült, hogy az ég világon semmi bajom nincs, se a hasnyálmirigyemnek, se a petefészkemnek.. a fájdalomat egy kisebb vesekő okozta...( Ami azóta már távozott is) .. Számomra érthetetlen, hogy az orvosok egy részének néha fogalma sincs sok mindenről. AZ ember úgy megy oda, hogy teljesen bízik benne, aztán csak elmondják a saját álláspontjukat és simán félkezelnek valakit.. Természetesen tisztelet a kivételenek! Mert vannak jó orvosok, de az, hogy már a betegnek kell néha erőszakosnak lennie, hogy csinlják meg azokat a vizsgálatokat és ne csak a saját véleményére alapozzon ez maga a tragédia..

2013. júl. 25. 10:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Mint a "magyar könyvelőkkel" vagy a "magyar fagyiárusokkal". Van rossz és jó tapasztalatom is.

Évekig éltem Angliában, ugyanezt tudom elmondani. Találkoztam kiváló, magasszintű orvosi ellátással is, de éreztem magam vágóhídon is.

2013. júl. 25. 10:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon vegyesek a tapasztalataim, úgy vettem észre, hogy gyakorlatilag minden az orvos személyes emberi minőségén (minden tekintetben) múlik. Többségében eddig rendes orvosokhoz volt szerencsém, még aki bunkó is volt velem, annak is legalább a szaktudása azért megvolt. Ugyanakkor sok esetben hiába van ez is, meg a lelkiismeretesség is, ha nincs meg az eszköze, hogy tudjon segíteni, mert ilyen is van.

Persze ezek csak az én tapasztalataim, nem is írtam történeteket, mert minek.

Ja, és egy apróság: helyesen hasnyálmirigy-gyulladás.

2013. júl. 25. 10:45
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos a legtöbb egy semmirekellő pénzsóvár alak, de azért lehet kifogni rendeseket is :)
2013. júl. 25. 10:46
 4/5 anonim válasza:
Én ukrajnai vagyok,nálunk aztán tényleg a béka segge alatt van az orvoslás. Nekem még hála az égnek nem kellet orvoshoz mennem,csak aproságok miatt, de aki élni szeretne és nem félrekezelödni és meghalni,az Magyarországra megy gyogyulni. Vagyis innen, Ukrajnábol a többség. Nyilván,nem olyan mint Anglia, de azért jobb mint itthon.
2013. júl. 25. 10:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Jól írják, hogy abszolút nem lehet ennyire általánosítani, hogy "magyar" orvosok. Például elég körbenéznem a most végzős évfolyamomon. Vannak olyanok, akik valóban nagyon jók, de olyanok is szép számmal, hogy semmi pénzért se bíznám rájuk magam vagy valamelyik családtagom... De u.ez elmondható bármelyik ország orvosairól is. Én is hallgattam már elkerekedett szemekkel, hogy a külföldi (USA) gyakorlaton levő hallgató miket látott. Szóval nem lehet olyat mondani, hogy X országban csak jók, míg Y országban csak rosszak vannak.

Amúgy kicsit ironikusan megjegyzem, hogy mindezek ellenére megkaptad a szövődménymentes vesekő helyes ellátását (Algopyrin+No spa; sürgősségi urológiai felvétel nem indokolt csak hányás, láz vagy vizeletelakadás társulása esetén).

2013. júl. 25. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!