Gáz az olyan szomszéd aki nem köszön? 39F
A köszönésnek szerintem az lenne a célja, hogy kölcsönösen örömet okozzon egy pillanatnyi figyelem, de sokszor pont a fordítottját eredményezi, és ennek oka a kényszerességében keresendő.
Ha nekem nem köszönne vissza, legközelebb én sem köszönnék neki, és nem bosszúból, hanem mert így mindkettőnknek jobb lenne az adott helyzetben.
Ő valószínűleg azt akarja, hogy ne is vegyék észre (mélyponton van, vagy fél az emberektől), én meg nem engedem meg magamnak azt a "luxust", hogy megsértve érezzem magam, csak mert valaki nem köszönt vissza. Úgy csak egyedül maradok a mérgemmel. Ha ráöntöm, csak még távolságtartóbb lesz - esetleg máskor köszönni fog, de félelemből és nem őszintén: arra meg semmi szükségem, hogy "nesze semmi fogd meg jól, és fulladj meg" - egy "jó napot kívánok"-ból ezt ki lehet hallani, elég csak néhány bolti eladóra gondolni. Ha a tag próbál haverkodni, magára erőltet valami humort, akkor lehet, hogy mégsem annyira elveszett, talán éppen az ad neki reményt, hogy van valami keresete. nem tudom.
Valószínűleg nem rád haragudott, mást is otthagyott volna szó nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!