Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi a véleményetek az újra...

Mi a véleményetek az újra adott ajándékokról? (egy kapott ajándék tovább ajándékozásáról)

Figyelt kérdés
2009. nov. 4. 16:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
63%
Én sok mindnekitől kapok ajándékokat, ezek nagy része olyan, amit sose használnék. Igazából nekem nehéz ajándékot venni, mert mindenem megvan. Pl. parfümből megvan a 4 fajta, amit használok. Pl. amikor szülinapom-névnapom van, akkor 7-10 parfümöt szoktam kapni, és ez csak parfüm!! Ki se bontom őket, adom tovább másnak. De most mit kellene vele csinálnom? Dobjam ki? Használni úgysem fogom, legalább nem kell ajándék után szaladgálnom. Természetesen olyan illetőnek fogom adni, aki annyira nem áll hozzám közel, mert nekik személyesebbt szoktam adni. Dísztárgyakat utálom, azokat is tovább adom, ami nagyon gáz azt kidobom, mert tovább adni is szégyellem. Vagy pl. sminket is szoktam kapni... én csak MAC és Loreal dolgokat használok, ha nem azt kapok, akkor odaadom másnak. Nincs ezzel semmi probléma szerintem.
2009. nov. 4. 21:51
 12/14 anonim ***** válasza:
Nagyon szépen hangzik, hogy ajándékot nem illik továbbadni, de akkor legyen szemétdomb a lakásból, mert már nincs helyed, ahol a sok kacatodat tarthatnád?
2009. nov. 9. 20:02
 13/14 anonim válasza:

szerintem nem illik...

ha nem tetszik,akkoris örülsz neki, majd később elrakod, vagy kidobod, amikor már senki nem emlékszik rá,h létezett ilyen... vagy ha az ajándékozó fél észreveszi,h nincs már meg, akkor azt mondod,h a kisöcséd tönkretette/lenyúlta,stb.

ugyanakkor sokkal egyszerűbb tisztázni az emberekkel,h mit vegyenek neked karácsonyra/névnapra/szülinapra/hanukára/hálaadásra :D stb.

így nincsenek ilyen problémák,h esetleg tovább kell-e ajándékozni... :D

2009. nov. 11. 21:57
 14/14 anonim válasza:

már miért ne illene?:D senki sem tudja meg:P

bár mi a családunkkal csak bonbonok vagy csokik esetében szoktuk.

én viszont régebben kaptam egy macit, ami nem tetszett. aztán kaptam mástól még egy ugyanolyan macit..szegény macikat elajándékoztam :)

2010. márc. 20. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!