Illemtan: ajándék cipelése?
Egy feltételezett helyzet.
A férfi és a nő (nem túl régi ismerősök) együtt mennek valahová. A férfi ajándékot visz a nőnek. Az ajándékot akár órákig sem lesz hová letenni, vinni kell. Ki cipelje az ajándékot?
Ha valami könnyű dolog, mondjuk, 10 deka, akkor egyértelműen a nő.
Ha valami nőietlenül nehéz (nem pont hangversenyzongora, de nehéz dolog), akkor a férfinek illik felajánlani, hogy majd cipeli. (Ha már olyan hülye volt, hogy ajándékot hozott.)
Na de hol van ez a határ, ahol a férfinek illik felajánlani a cipelést, és a nőnek illik elfogadni a felajánlott segítséget? (Mert szerintem a kettő sem esik egybe.)
Fél kiló? Egy kiló? Öt kiló? (Nem extra terjedelmű tárgy, mert az tovább bonyolítja a helyzetet.)
Párom rendszeresen meglep, akár utazás közben is. Pl. nyaraláson városnézés közben ha vesz nekem valamit, mindig megkérdi, hogy vigye-e, vagy én akarom fogni?
Szerintem ez így illedelmes.
Köszönöm a válaszokat.
A kérdés konkrétan arra irányult, hogy hol van a súlyhatár.
A találkozás és ajándékozás feltételes, alapvetően vicces ötlet, két olyan személy részvételével, akik személyesen eddig még soha nem találkoztak, és talán soha nem is fognak többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!