Ciki volt letegezni az orvost?
Így, hogy kapásból letegezett egy hasonló korú pácienst, nem volt ciki. Én inkább azon gondolkodnék el, hogy az orvos milyen alapon tegez le egy ismeretlen, hozzá forduló beteget ?
Vagy talán ez a Kádár-korszak idétlen egy-kalap-alá-vesz kártékony korszakának következménye lenne ? Annak, hogy már 70 éve nem oktatnak illemet az iskolákban és már a nagyapát se lehet megkérdezni valamiről, mert nem tudhatja ?
"Vagy talán ez a Kádár-korszak idétlen egy-kalap-alá-vesz kártékony korszakának következménye lenne ? Annak, hogy már 70 éve nem oktatnak illemet az iskolákban és már a nagyapát se lehet megkérdezni valamiről, mert nem tudhatja ?"
NE írj már ilyen hülyeségeket olyanról, amiröl fogalmad sincs.
A Kádár-korszaknak volt sok hibája, DE éppenidegent letegezni nem lehetett, sokkal szigorúbban vették, mint manapság.
Másrészt akkoriban az iskolákban IS VOLT illemtan-oktatás, söt a TV-ben is voltak illemtan-sorozatok, az AKKORI emberek sokkal inkább ismerték az illemszabályokat, mint a maiak.
A kérdésre: az orvosnak nem illett volna letegezni a betegét (kivéve, ha gyerek, azaz 14 év alatti), de neked sem illik egy orvost tegezni.
Mivel ö tegezett, ezért valamennyire jogos lenne, ha privát társaságban keült volna erre sor, nem pedig hivatalos helyen.
2-es
>> NE írj már ilyen hülyeségeket olyanról, amiröl fogalmad sincs.
Nem állítottam, hanem kérdeztem, mivel nem tudom, honnan ered ez a rossz szokás. Aki nem tudja, az kérdez. Ezért van kérdőjel a mondat végén...
Én magázom az orvosokat még akkor is ha fiatalabb nálam. Viszont nekem nagyon nem tetszik, hogy van olyan orvos aki egyszerűen elvárja mindenkitől minden helyzetben, hogy a beteg magázza és tisztelje az orvost. Komolyan amikor valaki épp ébredezik az altatásból és véletlenül tegezi a doktort, az a legfontosabb, hogy kioktassuk szerencsétlent, mit képzelt amikor tegezni mert?
Plusz én elvárnám, hogy a beteg felé is legyen egy tisztelet. Néha olyan dolgokat mondanak borzalmas stílusban, hogy nem is értem hogy lett egy ilyen emberből orvos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!