Veled egyidős orvost letegezed, ha ő is huszonéves, mint te?
alapvetően nem, de pl. a fogdokimat tegezem (ő hozta fel, hogy tegeződjünk) és sokkal kényelmesebb is így. de magamtól nem tegezném csak úgy le.
27/L
Én sem tegeztem le. Csak olyan furcsán nézett, mikor "Jó napot kívánok"-ot köszöntem neki. Azt hittem, én vagyok túl konzervatív, ezért kérdeztem itt meg. De akkor nem én gondoltam rosszul.
Azért is merült fel bennem a kérdés, mert egy nem orvos, hanem ápoló (vagyis asszisztens a rendelőben) lány azóta beszél velem normális hangnemben, amióta tegezem. Azóta kedves. Soha nem mertem volna magamtól tegezni, mivel eü. dolgozó, és tisztelet jár, pedig talán fiatalabb is nálam, de hallottam, hogy sorban letegezik a hasonló korúak. Ezért megpróbáltam, és azóta nem bunkó velem. :D De persze ő nem orvos. Csak én attól még tiszteletet kívántam adni, de nem jött be neki. Ilyen is van.
Köszönöm a válaszokat!
Nem baj, hogy 17 évesen is válaszoltál, köszönöm szépen. Csak nem ugyanaz a helyzet. :)
Tényleg, ügyvédnél is volt hasonló helyzet lakásvásárláskor. Pár évvel volt idősebb, de nem mertem letegezni, és nem is ajánlotta fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!