Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az emberek nagyrésze miért...

Az emberek nagyrésze miért nem tud szerintetek megköszönni semmit? Vagy ez csak az én környezetemben van így?

Figyelt kérdés
Utcán előre engedem babakocsival/gyerekkel stb vagy buszon átadom a helyet,rengetegen meg sem köszönik.Vagy meghívom őket valamire,és sokan annyit nem mondanak hogy kösz.Vagy pl:van egy ismerősöm,most volt eljegyzés egy lánnyal,írtam neki facebookon(a számát nem tudom,személyesen ritkán találkozunk)hogy gratulálok,és sok boldogságot nekik.Elolvasta,és nem reagált semmit.

2013. aug. 20. 05:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ezeket az apró gesztusokat ők alapvetőnek érzik (velük szemben). Sőt, inkább azt teszik szóvá, ha nem adod át a helyed, nem nyitod ki nekik az ajtót, stb. De fordított esetben nem valószínű hogy nekik eszükbe jutna...
2013. aug. 20. 06:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm, bocsánat, szeretlek - ezek a szavak ma nem divatosak, sőt, egyenesen ciki őket kimondani. Valószínűleg sosem mondták nekik sem a szüleik pl., akiktől meg kellett volna tanulniuk, vagy, amit az első ír, hogy tőled elvárják, de visszafelé már nem működik, mert nekik JÁR. Én egyébként oltári bunkóságnak tartom.
2013. aug. 20. 08:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm, hogy feltetted ezt a kérdést!
2013. aug. 20. 08:59
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

1.Igen,egyébkéntúgy gondolják sokan hogy ez jár nekik,de nem is viszonozná sok ember ha valamiért nekem lenne szükségem ülőhelyre stb.

2.Hát,elég szomorú hogy ez ma már nem "divat".

3.Szívesen.:)

2013. aug. 20. 09:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert rosszul nevelik őket, meg azt látják, hogy akkor jutnak előre, ha átgázolnak másokon. Van ismerősöm, csaj elmúlt már 18 bőven, de nem képes megköszönni, ha meghívjuk valahová, és kb. a hisztit levágja az anyjának, ha nem kap Mekis fagyit.

Én alapvetően megköszönök mindent, bár van, amikor nagyon kába vagyok, és észre sem veszem, hogy segítenek nekem :D. Ja, és egy kategória van, amikor nem köszönöm meg a "segítséget", amit mások szerint illene: amikor kérés nélkül segít vki, és ezzel csak megnehezíti a dolgomat. Pl. amikor anyám partizánkodik, és kitakarítja az amúgy nem annyira rendetlen szobámnat (elég tisztaság- és kontrollmániás), közben meg elrakja a cuccaimat olyan helyre, ahol életemben nem keresném, fontos iratokat meg simán kidobál, mert az biztos csak egy darab papír.

2013. aug. 22. 02:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Az én anyám is ilyen,utolsó.Azt mondjuk én sem szoktam megköszönni,mert ez igazából nem segítség.
2013. szept. 2. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!