Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért van az, hogy a környezet...

Miért van az, hogy a környezetemben kevés olyan ember van, aki nem gyűlöl valamit?

Figyelt kérdés
Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy egy kezemen meg tudom számolni azokat, akiktől nem hallom folyton, hogy melegek, cigányok, zsidók, egyebek. Nem értem! Miért jó nekik, hogy fél órát dühöngnek, ha meglátnak pl. egy meleg párt kézen fogva sétálni? Olyan alacsony az ingerküszöbük, hogy néha csak lesek. Nem veszik észre, hogy a dühöngéssel önmaguktól vesznek el rengeteg időt. Én meg már űzött vadnak érzem magam, holott a mostanában közkedvelten gyűlölt tulajdonságok egyikével sem rendelkezem. De nem tudom, ha mondjuk iszlám nő lennék, minden napom rettegés lenne, azok között, akik most elvileg jóban vannak velem? Már nem tudom mit gondoljak, Kiket nevezhetnék barátnak és kiket nem.
2013. jún. 5. 12:01
 1/3 anonim ***** válasza:
egyén függő.......erre a kérdésre nem lehet racionális vagy pontosan meg fogalmazott választ adni..
2013. jún. 5. 12:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Vagy rossz napjuk van, van tényleg sérült emberek.
2013. jún. 5. 12:53
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A magyar elég frusztrált nép, ami érthető, van sok gondja. Ezt a feszültséget irányítani lehet, például valamivel szembeni gyűlölet formájában is előtörhet, ami átmenetileg egy kis könnyebbség érzését kelti az illetőben.

Sajnos például a politikai vezetés is éppen ezt használja ki, és ő irányítja a bennünk lévő feszültséget egy adott célpontra, hogy az nekik kedvezzen. Ezáltal a vezető szavai megnyugvást okoznak bennünk, miközben teljesen más a feszültség oka, és a vezető célja is. :)

2013. jún. 5. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!