Miért viselkedik sok dohányos bunkóan? Miből gondoljá (to) k, hogy normális másnak ártani?
A konkrét bajom nem az, hogy ha valaki dohányzik, hanem az, amikor úgy teszi, hogy vele több másik embernek árt. Pl a buszmegállóban ma is egy gyerek fújta a füstöt, amit szívhatott mindenki be. Az egyik metróállomáson pedig a fornetti pékség előtt estem majdnem össze mert ott dohányoztak(nameg a hajléktalanok is).
Én szívem szerint betiltanám a közterületen való dohányzást, vagy inkább a forgalmasabb helyeken. Buszmegálló, aluljáró, stb. az nem zavar, ha valaki egy panelház előtt szívja, gyorsan bemegyek és ennyi.
A probléma ott kezdődik, hogy sok dohányosnak az a mottója, hogy neki joga van dohányozni, a saját testével azt tesz amit akar, stb. Kezdjük azzal, hogy a jognak semmi köze ehhez. Azért dohányozhat, mert nagyon sok politikus is ezt teszi, ezért nem hoz olyan törvényt amivel ártana saját magának. (emlékezzünk csak arra amikor felvételek készültek arról, hogy a parlamentben szivaroztak a képviselők, és még nekik állt feljebb, hogy miért szólnak be nekik), értelemszerűen nem hoznak olyan döntést amivel maguknak ártanak, vagy maguk ellen beszélnek.
szóval úgy érzem itt nincsen más csak puszta önzés meg szarás a másik emberre, és akkor közben meg mindenki (a dohányos is) sír, hogy mennyire rossz ez az ország, és hol tartunk.
Gáz, hogy az országban, ez a fő gondolkodásmód pedig.
Nem csak a dohányzás terén. Elég szar ebbe belegondolni.
Nézd, valahol meg lehet érteni azt a hülye szabályt is. Persze ez most olyan mint amikor a gyereket hagyják elcsesződni és akkor utólag akarják nevelni. Magyarul hagyták, hogy a dohányzás elterjedjen, és akkor most meg tiltani akarják. Későn ébredtek rá.
Mindenesetre gondolom, hogy nem hozták volna a szabályt be, hogy ha nem pöfékelt volna mindenki tömegben, nem dobálta volna el a csikkeket, stb. Ha minden dohányos félreeső helyeken cigizne ahol nem zavarja a másikat, meg úgy dobja el, hogy az senkinek nem árt, akkor tutira nem kéne ilyen szabály. Persze ettől vannak még lelkiismeretes dohányosok, de sajnos ők vannak kevesebben.
De mint mondom én kiegyeznék a fent említettel is, hogy ha figyelnénk egymásra, akkor nem hőzőngenék, hogy tiltsák be közterületen.
Utolsó: eltértél a témától. Nem azt írtam, hogy aki dohányzik az bunkó lesz.
Egyetértek azzal, hogy általános, hogy mindenki paraszt és nem figyel a másikra. De speciel ha van egy ember aki egyszerűen paraszt, akkor nem beszélek vele, meg az utcán a járókelőkkel nem igazán szokott az ember leállni dumálni meg minden. Így nem fog nagyon zavarni, hogy paraszt. De aki parasztul dohányzik, azt egyszerűen nem tudom kikerülni, ezért idegesítenek most a paraszt dohányosok jobban mint a sima parasztok (az utcákon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!