Miért lett ez szokás?

Figyelt kérdés
Sok helyen azt olvasom, hogy valaki olyan stílusban ír, hogy "azok a csodás nyugatiak/azok a bunkó magyarok". Miért lett ez szokás?
2009. okt. 26. 20:29
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
92%

Én hiába próbálom jobbá tenni az országot, egy fecske nem csinál nyarat.

Hiába akarok dolgozni, hiába nem lógnék egy napot se indokolatlanul, ha nem kapok munkát... :-(

Hiába tanulok, ha nem a tudásom számít, hanem hogy ki az ismerősöm... :-(

2009. okt. 27. 14:14
 22/24 anonim ***** válasza:
75%
Sejtettem én, hogy lesz, aki egy szót sem ért belőle... :)
2009. okt. 27. 16:51
 23/24 anonim ***** válasza:
Öcsém is ilyeneket mondott egy időben, de aztán apám egyszer megelégelte, és amikor a rokonok előtt pofázott, kapott egy pofont meg egy beszédet arról, hogy mekkora segg az olyan ember, aki más népeket nagyobbra tart a saját nemzeténél. Azóta nem nagyon fikázza a magyarokat, legalábbis nem apám előtt :D Azért gondoljunk bele, mennyi mindent átélt már Magyarország, és hol vannak a nyugatiak hozzánk képest...
2009. okt. 29. 14:55
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért a nyugatiak is átéltek ezt-azt. Nem kell többre tartanunk magunkat ezügyben sem. Kezdve ott, hogy amikor idejöttünk, épp mitőlünk retttegtek, mert mi dúltuk fel az országaikat. Volt nekik emellett nem kevés háborújuk nekik is a szomszédaikkal.

Ha valaki azzal jön, hogy "jaj szegény Magyarország, elvesztette területének 2/3át", akkor ajánlom figyelmébe pl. Franciaországot a 100 éves háború alatt, amikor igen sok időre alig volt belőle valami. De mondhatnám Dániát is, ami sokáig svéd fennhatóság alatt volt teljes egészében. Vagy az íreket, akik meg angol uralom alatt éltek jópár évig. Stb.

Nem vagyunk mi sem többek, sem kevesebbek más nemzeteknél.

2009. okt. 29. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!