Ha népviseletbe fogok járni az utcán megmosolyognak majd az emberek? F/16 :D
Vagy simán összeverne pár cigány, mert köcsöggárdás vagy.
Nekem is van tanárom, aki avar ruhákban mászkál, de igazából még csak nem is föltűnő, az ünnepi viselet volt a színes, tiritarka, a hétköznapi az nem olyan szembeötlő.
Itt a lányom (táncos) barátai repper (vagy más farmer) nadrághoz vagyis minden féle ifjúsági stílushoz felteszik a kalapot. Hétköznap, a sétálóutcán. Egyszerűen, nekik ez kell a férfiassághoz.
Nem szól a nép semmit. Akinek feltűnik, az csak otthon meséli el a családjának.
Van aki népi zenész, azért hord népi ihletésű darabokat. Van, aki waldorfos apuka-anyuka, s közel áll hozzá, sokat jár Erdélybe. No , nem teljes viseletet hordanak, csak egy-egy darabot.
Ha te teljes viseletet veszel, vagy azt hiszik, zenész vagy, vagy azt, hogy táncos, vagy hogy Gyimesből jöttél éppen, árulni valamit.
Ha a rasztát, punkot, ezer -orr piercinget meg a tetovált fejbőrű embert nem nézik meg, akkor téged sem fognak.
A mexikóiak is tiszta indiánusban járnak, s mégse mosolyogják.
Mármint itt nálunk a főutcán járnak úgy a mexikóiak, még tolluk is van. Nem néznek csúnyán rájuk, de nem is mosolyognak.
Én is sokáig hordtam széki szoknyát, máskor meg hímzett fehér blúzt, a lány vászon népi blúzt, észre sem veszik járókelők. Azt se tudja sok, hogy mi az.
Aki meg onnan jön, Kalotaszegről, vagy máshonnan, felveszi az ünneplőt, az is csak úgy meneget az utcán. Ránéznek: hm, egy széki asszony. S mennek tovább.
A barátaid, egy-egy vicces félmondatot megeresztenének. S aztán te lennél a népviselets fiú a városban.
Szerintem hordd nyugodtan!
Egy előregyártott póló-poénnál te se leszel viccesebb.
Itt volt egy festőművész, MINDENKI ismerte, ajellegzetes kalapjáról.
A lányom férfitanárai - művészek - egy se hord becsületes edzőcipőt - mindd varrott bőrcipőt.
Különben szerintem is, a férfi kalapban férfi!
Szolidaritásból varrok magamnak jövő héten egy népies szabású ruhát. Elegem van a nadrágban járásból!!
Ja , és én, mióta ilyen az idő, szépen fejkendővel bekötött fejjel biciklizem a munkahelyemre, mint Sophia Loren! A sokzsebes nadrág - Columbia cipőhöz. Lehet, hogy bizarr összeállítás, de nagyon praktikus, és sajnos jól áll az arcformámhoz.
Lehet, hogy megmosolyognának, de nem nekik szeretnél tetszeni, nem igaz?! Ha neked ez tetszik, hordd bátran. Iskolán kívűl én is van, mikor azt hordok. :)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!