Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ciki valakinek szólni hogy...

Ciki valakinek szólni hogy vegye le a cipőjét? Jogosan akadt ki?

Figyelt kérdés
a providentes jön és nem veszi le soha.de most sár is van .meg vaj színű a szőnyeg.garzonban lakok,és a belépő után egyből a szobába jön.keresztül egy birkabőr utánzat szőmyegen.és hát én amúgy is tisztaság mániás vagyok.eddig nem szóltam mert nyáron nincs sár.de mostmár más.megkértem és közölte nem veszi mert fűzős és neki nincs ideje kötögetni a cipőt.mondtam nem baj akkor se jöjjön be cipőbe.azt mondta akkor nem jön be majd közölte hogy nem sértődött meg.szerintem nem is neki kéne megsértődni.meg azt mondta gondoskodjak róla hogy ne legyen ilyen gond.hát kiakadtam!!!rendezzem át a házat vagy vegyek másik szőnyeget?nagyon mérges vagyok.most fúj rám.mit csináljak?
2009. okt. 14. 17:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd magad megalàzni egy uzsoràs àltal, azt hiszi, hogy felsöbbrendü mert te tartozol neki, de ö a te tartozàsaidbol él.
2009. okt. 15. 11:45
 12/23 anonim ***** válasza:
55%
Ne minket b asszál le! Te kérdezted, hogy ciki valakinek szólni, hogy vegye le a cipőjét, most meg erősködsz, hogy márpedig az nem úgy van. Véleményt vártál, és megkaptad.
2009. okt. 15. 11:52
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez tipikusan az a kérdés amikor a kérdésben benne van a válasz :) Vagyis a kérdező csak megerősítésre vár, hogy neki van igaza :P Én mondjuk a kérdezővel értek egyet, tényleg levehetné a vendég a cipőjét, főleg ha sár van....
2009. okt. 15. 18:52
 14/23 A kérdező kommentje:

kedves utolsó elötti!igazad van,tényleg ciki megkérni erre valaki.de nem volt jogos a kiakadása.létezik illem a világon.,ő nem ismeri,és én érezzem magam rosszul?szerintem ez evidens,hogy ha idegen helyre megyünk akkor levesszük a cipőt.már aki szereti a tisztaságot....

de amúgy nem toltam le senkit,csak értetlenül olvasom,hogy vannak emberek akiket nem érdekel a saját környezete.hát én még a máséra jobban vigyázok mint a sajátomra.

2009. okt. 15. 20:30
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

(Első válaszoló vagyok.)

Még egy kis kiegészítés. Amikor én általános iskolába jártam, nekünk télen még kötelező volt a váltócipő is. Minket még úgy neveltek, hogy vigyázzunk a környezetünkre, nem csak akkor, ha otthon vagyunk. Sok európai országban (pl. Ausztria, Szlovénia) az ált. és a középiskolákban is kötelező a benti papucs használata, nem csak télen, hanem mindig. És ott nincs finnyogás, hogy nem szeretem, ha mások látják a zoknis vagy a mezítlábamat. Eleve arra szoktatják a gyerekeket, hogy koszos, saras cipővel nem mászkáljuk össze a padlót, mert az ronda, és valakinek majd fel is kell takarítania. Ott persze tiszták az utcák is, nem úgy mint Magyarországon, ahol a közterületeket mindenütt elönti a szemét meg a mocsok. Erről ennyit.

2009. okt. 16. 17:21
 16/23 A kérdező kommentje:
köszönöm kedves első!látom vannak még emberek akikbe neveltek tiszteletet.engem is neveltek ezért is akadtam ki.
2009. okt. 16. 21:07
 17/23 anonim válasza:
Szerintem akkor ciki ha társaságban vagytok de ha a párodnak mondod akkor az nem annyira ciki de ha a főnöködnek mondod.
2009. okt. 22. 13:02
 18/23 A kérdező kommentje:
most levette a cipőt,de most meg füstölgő cigivel jött be.és megkért hadd szívja el az erkélyen.de a lakáson át vezet az út oda.na ez már sok!!!!ez egy füstmentes ház!!vagy ez se gáz?
2009. okt. 22. 16:34
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk se szokás cipőben bemászkálni.

nem is tudok olyan helyet ahol ezt természetesnek veszik,akár idegen,akár nem.

Én is kiakadnék,főleg hogy mindenhol a kisgyerek mászkál négykézláb,mellesleg a kutyám lábát is megmosom ha hazaérünk sétából.

Legközelebb is ugyanigy tegyél,nehogymár te legyél őérte!!ő van teérted,neki kéne a te s.ggedet kinyalni,hisz te vagy az ügyfél!!!

2009. okt. 24. 17:38
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Nos, szerintem hozzátarozik az alapvető figyelmességhez, hogy valaki leveszi a cipőjét. Én mindenkivel levetetem, ha nem fogja fel ésszel magától. De ha vendégségbe megyek, akkor én is mindig levetem, még akkor is, ha udvariasságból azt mondják, hogy hagyjam csak. Persze ha olyan a padló, meg a házigazdáék is cipőben járkálnak, akkor hagyom, de egyébként nem.
2009. okt. 28. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!