Várjátok már a karácsonyt?
nem várom, nem voltak eddig jó,emlékezetes ünnepeim :(
a Karácsonyi zenéktől rosszul vagyok, meg a filmektől, amiket adnak ilyenkor. Nem szeretem azt,hogy az emberek csak ilyenkor szeretik egymást,muszájból.
Gyerekkoromban vártam, az ajándékok és finom ételek miatt, de ma már szinte hidegen hagy az egész. Nem nagyon van pénz ajándékra, előzőleg nem is vettünk semmit, csak volt egy vacsora,ahol ott volt mindenki.
Szerintem ez az ünnep inkább a gyerekeknek jó, a felnőttek csak pénzköltést,műmosolyt, rohangászást, 3napigfőzést látnak benne. Ez nem hiányzik senkinek. Az persze nagyon jó, hogy együtt a család, csak az nem mindegy,hogy miért? Azért,mert szeretik egymást,vagy azért,mert Karácsony van.
Én szívem szerint nem is ünnepelném, elvégre nem vagyok vallásos, sőt, elmenekülnék egy olyan helyre, ahol ezt az ünnepet nem is ismerik,és hazajönnék akkor, amikor itthon vége az ünnepnek. Ja,és gondoljuk meg,mennyi ember vesz fel hitelt ilyenkor..na az ilyen reklámoktól is rosszul vagyok. ,,Nincs pénze ajándékra?Vegyen fel hitelt!Ja,hogy a múlt Karácsonyit sem fizette ki?Nem baj, vegyen fel arra is hitelt!"
Egyedül a szaloncukrot szeretem,rendesen teletömöm magam vele minden évben, meg a narancsot,amikor szegfűszeggel teleszúrkáljuk,nagyon jó illata van.
Ha gyerekem lesz, ünnepelni fogjuk, kap majd szép ajándékokat, lesz fa is,és szeretetben telik majd az a néhány nap, és az év többi része is.
Elnézést,ha túl nyersen fogalmaztam, de ez a véleményem.
23/L
17.09-nek.Én írtam,hogy Angliában karácsonyozok.Igazat adok neked,mert én is úgy látom itt kint is,hogy csak pénz kérdés az egész!Ki tud nagyobb,drágább ajándékot venni...persze hitellel! Ez tényleg elrontaj az egész hangulatot,és amióta felnőtt vagyok(van egy 17 éves fiam) már nem úgy van az ünnepi ebéd sem mint gyerek vagy 17 éves koromban) Nekem kell sütni,főzni,így az egész délelőtt a konyhában morgolódok..Ha mindennel kész vagyok szinte mozogni se tudok annyira elfáradok:)(Hol van az már,hogy csak kimegyek a megterített asztalhoz,és csak eszem???:)
de most eszembe juttattad,hogy még valamink nem lesz idén?(
NEM!
Elváltam, a szüleim is meghaltak. Semmi öröm nincs benne!
Én nem értem, hogy egyesek miért nem csípik a karácsonyt! Olyan szép, meghitt az év legszebb ünnepe! IMÁDOM! Látni hogy mások hogy örülnek az ajidnak :) olyan jó érzés :)))
L/12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!