Hajléktalanoknak nem szabad pénzt adni?
Tudtommal van alapja, és úgy néz ki, hogy ahhoz, hogy valaki valahol koldulhasson (ne zavarják el), perkálni kell bizonyos nagydarab embereknek. (Ha nem fizet, elzavarják, megverik.)
Én az "éhezőknek" kaját szoktam venni, ebből kiderül, hogy ki éhezik tényleg. (Az megköszöni, és megeszi. Volt már sok ilyen!) A te "éheződ" minden valószínűség szerint inkább szomjazott. :P
Nem tudom elképzelni ezt a "maffiát" ..
Most például van 4 hajléktalanja, akiktől naponta elvesz körülbelül 800 forintot..az csak 3200 forint.. Megérné ez neki? Egy olyan embernek, akinek valószínűleg sok pénze van?
Hasonlóan képzeld el, mint a stirciket, akik futtatjáka alányokat.
Egy futtató alá tartozik pár tucat hajléktalan és kiteszi őket frekventáltabb helyekre. Este megkapja a sápot. Cserébe megvédi őket és másokat elzavarnak az "ő körzetükből".
Itt egy cikk:
és más visszaélések:
és
és
http://www.youtube.com/watch?v=CuAY7vIOaOY
Azt hiszem ezekkel képbe kerülsz :)
Majdnem minden nap látok egy-egy "ajándékozót", aki pénzt dob neki. Szóval olyan rosszul nem kereshetnek, ha mindig látom, hogy adnak... Így akit tényleg megszánok, akkor annak csak ételt fogok venni. Érdekes, hogy tényleg létezik ez a maffia, és ha csak 800 Ft-ok is jönnek naponta, az is valami havi szinten. Brutális, ami itthon folyik öcsém...
Köszönöm a linkeket, infokat, hálás vagyok a sok gyors és hasznos válaszért! Mennek az értékelések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!