Mi volt 1988-1989-be Magyarországon, miért nem kapok
vízumot hogy megnézzem milyen Magyarország?
Figyelt kérdés
1989 márciusába szüleimmel Seoul-ba, Korea-ba költöztünk, mondhatom hogy én már itt Koreában nőttem fel, csupán 4 éves voltam mikor elhagytuk magyarországot. Nekem nem sok emlékem van a Magyarországi életemről, sőt nincs is. Őszintén semmit nem tudok magyarországról, azonkívűl hogy beszélem a nyelvet, szüleim soha nem meséltek róla hogy milyen volt ott élni, és a mai napig terelik ha kérdezem őket erről. Mik történtek a 1988-1989-es években? annyit hallottam hogy sokan hagyták el akkor az országot és hogy a mi családunk mind eljött onnan. De miért, mi volt akkor? Akartam vizumot kérni hogy elmenjek Budapestre, de harmadszor se kaptan meg a Seoul-i magyar konzulátuson, egyszerüen nam adnak nekünk vizumot. Az öcsém is kérvényezte, de ő sem kapta meg.
Miért lenne ez már hülyeség? Sokan így vannak ezzel, ismerősök, környékbeliek és sok más ember akikkel találkoztam.
Székelyföldön például a magyar kultúra sokkal jobban virágzik, mint az anyaországban. Bár mindkét helyen nehézkes a megélhetés.
Ez mind tapasztalat, amit leírtam. Magyarország nagyon alulteljesít. Sehol semmi munka, még a magyar kultúra is hanyatlóban van. Legalábbis erről az országrészről. Lehet, hogy a másik országrészen teljesen más a helyzet. Ha szerintetek túloztam vagy félrevezettem a kérdezőt, akkor miért ilyen sanyarú a helyzet ebben az országrészben? Amúgy ti merre laktok, hogy ennyire jó nálatok a helyzet? Gondolom tejben-vajban fürdötök.
2013. jún. 15. 17:58
12/15 anonim válasza:
Válaszoltak már. A szüleid valamibe belenyúltak, és forró lett a lábuk alatt a talaj.
2013. jún. 15. 20:46
13/15 anonim válasza:
>> A terminálról vittek el a konzulátusra...
Szóval a magyar diplomaták a szöuli repülőtéren csak úgy letartóztatják a dél-koreai állampolgárokat és beviszik a magyar nagykövetségre (nem pedig konzulátusra) ? Te mindenkit hülyének nézel ?
2013. jún. 15. 22:37
14/15 anonim válasza:
Ha itt születtél, akkor magyar állampolgár vagy. Akkor miért kellene vízum?
2013. jún. 15. 23:30
15/15 anonim válasza:
Tavaly nyáron voltam Seoul-ban,magyar állampolgár vagyok (némi koreai rokonsággal),a nagybátyámmal mentem aki pedig koreai állampolgár.Egyikünknek sem volt se odafele se visszafele problémája...Mi értelme van az ilyen kérdéseknek?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!