Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A fiúk miért fognak kezet...

A fiúk miért fognak kezet állandóan? Reggel, este. Minden nap. Az etikett szerint nem kellene.

Figyelt kérdés

2013. jún. 2. 08:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%

Én azért fogok kezet valakivel, mert azzal megtisztelem + ez olyan férfiszokás. A kis ovisok nem fognak kezet egymással ha találkoznak :)

Egy nagy cégnél dolgozok, ahol több ezer ember is dolgozik (dolgozott), ott van akit látásból ismerek, sokat látom, azzal pl utcán vagy a cég udvarán szokás köszönni esetleg egymásnak, de olyannal nem szoktam kezet fogni, akivel a köszönésen kivül nincs más közös témánk, vagy nem volt közös dolgunk. Amúgy az egymásnak való örülés, illetve a másik iránti "barátság" vagy inkább tisztelet jele. Ha kezet nyújtasz valakinek és nem fog veled kezet, az sértés ugye...

2013. jún. 3. 23:00
 12/20 anonim ***** válasza:
71%
Ezzel koszontik egymast, plusz fiziologiailag egy kezfogas olyan, mint egy mini oleles, tehat pozitivan eli meg a szervezetunk barmilyen testi kontaktot.
2013. jún. 4. 17:05
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. jún. 4. 17:41
 14/20 anonim ***** válasza:

Ja meg ne feledkezzünk,hogy hímeknél még szokás a kézfogásos puszizkodás...én momentán srác vagyok,de én ezt kajakra nem vágom...régen osztálytársaim állandóan így kösszöntek egymásnak,aztán meg másokat HOMÁROZTAK..:DD

Ferdült egy világ ez,kajakra ,itt nincs sem etikett sem pedig egyéb betartható szabály...:ooo

2013. jún. 5. 13:10
 15/20 anonim ***** válasza:
Ez már alap üdvözlési forma férfiaknál vagy fiúknál. Munkahelyemen teljesen megszokott hogy nők és férfiak is kezetfognak egymással.
2013. jún. 6. 19:37
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
A kézfogás jelentése "Itt a kezem nem disznóláb".(A disznó láb egy kisméretű marok fegyver volt ami elfért a tenyérben.) Tehát a kézfogással jelzi "fegyvertelen vagyok, békések a szándékaim". A kéz tartása (tenyér vagy kézfej van felfelé),a kézfogás erőssége,határozottsága a másik ember jellemérről az információt. Ha a kézfogás közben a vállak és a orcákat össze érintik testvérként köszöntik a másikat. Indiában például nem szokás a testi kontaktus,ha megérinted a másikat az azt jelenti akarsz tőle velemit :) .Ott az emberek tenyerüket maguk előtt összetéve(mint a keresztény imádkozásnál)meghajolnak.Így tisztelik meg a másik félben lakó Istent.
2013. jún. 7. 07:32
 17/20 Ian Catman ***** válasza:
100%

Fenti igaz, de a tinik állandó kézfogása olyan, mint a cigarettázás, a felnőttséget akarja jelezni. A lányok (és néha a fiúk) állandó nyáladzó puszilkodása újkeletű divat.

De mindez kultúrafüggő.

Az amerikaiak nem mindig fognak kezet, s ha igen, láthatod filmen, olyan messziről ahogy lehet, fél láb a levegőben, majdnem hasra esnek. Ahogy mész kelet felé, egyre kisebb az intim tér, a közel keleten már ölelgetnek, puszilnak. Aztán egészet távol keleten megint távolodnak.

de a "kultúra" közelebb is látszik, pl. a lengyelek úton útfélen kezet csókolnak a nőknek. utcán, villamosmegállóban, mindegy hol, akkor is, ha naponta ötször találkoznak, folyton kezet csókolnak. Nekünk ez furcsa. Ahogy a férfiak állandó puszilkodása is (főleg a nemrég elterjedt oroszos háromszori puszi), ha minden nap találkoznak. Más dolog, ha félévente és közeli barát. Szerintem a kézfogás és a puszi legyen kitüntető, és elég az első és az utolsó napi találkozáskor.

2013. jún. 9. 13:17
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát, hasznosak
2013. jún. 9. 14:18
 19/20 anonim válasza:
Én ált. üdvözléskor és (esetleg) elköszönéskor szoktam kezet fogni más srácokkal, ill. férfiakkal, olyanokkal, akiket ismerek, vagy akikkel valamilyen szinten baráti viszonyban vagyunk. Ha pl. gratulálni akarok valakinek vagy mások nekem, akkor is kezet fogok vele, ez esetben már lányokkal/nőkkel is. Amolyan megszokás :) (17/F)
2013. jún. 9. 22:26
 20/20 anonim ***** válasza:
én nem fogok kezt, aki nyújtja felém azét pedig elutasítom , megspórolok 1 rakás kézmosást
2014. dec. 1. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!