A fiúk miért fognak kezet állandóan? Reggel, este. Minden nap. Az etikett szerint nem kellene.
Én azért fogok kezet valakivel, mert azzal megtisztelem + ez olyan férfiszokás. A kis ovisok nem fognak kezet egymással ha találkoznak :)
Egy nagy cégnél dolgozok, ahol több ezer ember is dolgozik (dolgozott), ott van akit látásból ismerek, sokat látom, azzal pl utcán vagy a cég udvarán szokás köszönni esetleg egymásnak, de olyannal nem szoktam kezet fogni, akivel a köszönésen kivül nincs más közös témánk, vagy nem volt közös dolgunk. Amúgy az egymásnak való örülés, illetve a másik iránti "barátság" vagy inkább tisztelet jele. Ha kezet nyújtasz valakinek és nem fog veled kezet, az sértés ugye...
Ja meg ne feledkezzünk,hogy hímeknél még szokás a kézfogásos puszizkodás...én momentán srác vagyok,de én ezt kajakra nem vágom...régen osztálytársaim állandóan így kösszöntek egymásnak,aztán meg másokat HOMÁROZTAK..:DD
Ferdült egy világ ez,kajakra ,itt nincs sem etikett sem pedig egyéb betartható szabály...:ooo
Fenti igaz, de a tinik állandó kézfogása olyan, mint a cigarettázás, a felnőttséget akarja jelezni. A lányok (és néha a fiúk) állandó nyáladzó puszilkodása újkeletű divat.
De mindez kultúrafüggő.
Az amerikaiak nem mindig fognak kezet, s ha igen, láthatod filmen, olyan messziről ahogy lehet, fél láb a levegőben, majdnem hasra esnek. Ahogy mész kelet felé, egyre kisebb az intim tér, a közel keleten már ölelgetnek, puszilnak. Aztán egészet távol keleten megint távolodnak.
de a "kultúra" közelebb is látszik, pl. a lengyelek úton útfélen kezet csókolnak a nőknek. utcán, villamosmegállóban, mindegy hol, akkor is, ha naponta ötször találkoznak, folyton kezet csókolnak. Nekünk ez furcsa. Ahogy a férfiak állandó puszilkodása is (főleg a nemrég elterjedt oroszos háromszori puszi), ha minden nap találkoznak. Más dolog, ha félévente és közeli barát. Szerintem a kézfogás és a puszi legyen kitüntető, és elég az első és az utolsó napi találkozáskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!