Gyerekkori barátnőim apjuknak hogy illik köszönni?
Én a legjobb barátnőm vér szerinti apját (akit egy évben egyszer látok, mert ennyiszer találkozik a barátnőmmel, 11 éve vagyunk barátok) magázom és általában így köszönök: Jó napot kívánok! Nem szoktam bácsizni, de a szomszédokat igen. Már 20 éves vagyok, de mai napig így köszönök a szomszédoknak (mellettük nőttem fel): Csókolom, Éva néni! Csókolom, János bácsi!
Szóval, szerintem ez viszony kérdése. Ha idegennek érzed a szülőket, nyugodtan köszönj jó napot kívánok-kal, ha közelebbi volt a kapcsolat, akkor lehet csókolom, xy néni/bácsi.
Egyáltalán nem!
Köszönhetsz úgy is: üdvözlöm Tomi bá...
Ez ma már elfogadott, udvarias, de tartózkodó köszönés!
-tomibá-
Köszönöm a válaszokat!Uccsó hozzászóló:miért melyik a te korosztályod?:)
Hát csak nem fog csókolomot köszönni,remélem felismer majd hogy ki vagyok,nem egy idegen fiatal lány.De ha az lennék se köszönjön úgy,az olyan fura.Részemről akkor Jónapot lesz,de volt hogy nem tudtam köszönni hirtelen egy ilyen ismerősömnek,mert barátnőm mondta hogy hellot köszönjünk az apjának mert azt viseli el,de nekem ugye nem a pajtásom hiába akarta,és nem tudtam hogy most hello,csókolom,vagy jónapot...:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!