Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Komolyan ennyire befolyásolja...

Komolyan ennyire befolyásolja a barátságot az, hogy kinek mennyi pénze van?

Figyelt kérdés

Adott egy új baráti társaság.. Van benne egy lány (én), sose pletykáltam még, soha nem kéregettem, soha nem nyávogtam, nem vágtam fel semmivel, minden rendben ment, tök jól elvagyunk a barátokkal.

Azután kiderül, hogy anyagilag jobb környezetből jöttem, mint ők (én sosem beszéltem erről, direkt, mert engem aztán nem érdekel, hogy ki honnan jön, csak legyen normális..), és hirtelen egy csapásra mindenki alig áll szóba velem, kibeszélnek, stb..

Ennyire számít a pénz? Most komolyan, irigyek, vagy mi? Soha nem vágtam fel vele, most mégis úgy tesznek, mintha én nézném le őket, pedig pont hogy fordítva.

Ezek után ti mit tennétek? 20-22 évesek vagyunk, nem tinik..

Ti hagynátok őket a fenébe, vagy próbálkoznátok, hátha észreveszik hogy nem vagyok p.csa?

2013. máj. 7. 18:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Eleg fura sztori, erdekes "barataid" vannak.

Az hogyha valaki anyagilag jobban all nem egy negativ dolog, szerintem keress olyan baratokat akik nem lelki serultek.

2013. máj. 7. 19:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes általában hízelegni szoktak annak, akinek sok pénze van.

Ez saját tapasztalat is.

Szerintem keress másokat, ezek nagyon sötétek lehet nek és irigyek is persze.

2013. máj. 7. 19:46
 3/5 Scannapieco ***** válasza:

A kérdésed magában foglalja a problémát és az arra adott választ, miszerint Te nem vagy tisztában a pénz valódi értékével. Azért nem mert nincs belőle hiányod. És azért sem mert valószínűleg még nem tartottál fenn évekig egy teljesen önálló háztartást a saját erődből.

Igen a pénz rengeteget számít mert a pénz az élet. Pénz nélkül nem működik semmi az életedben. Még a szerelem sem, ha nem tudsz a pároddal kikapcsolódni, mert nincs pénzetek semmire. Ha nincs pénzed folyamatosan az foglalkoztat, hogy hogyan szerezzél és neked miért nincs. Csökken az önbecsülésed, beszűkült látókörű, elégedetlen és depressziós leszel. Az élet minden területéről problémák nyomasztanak egész nap. Persze ahogy a mondás tartja, különböző szinteken lehet nyomorogni!

A barátaidat valószínűleg teljesen más problémák foglalkoztatják mint téged, mivel Neked nem probléma az ami őket egész nap nyomasztja, illetve Neked nem feltétlen akkora öröm ami őket boldoggá teszi. Szerintem lehet, hogy nem vetted észre, de nem ők közösítenek ki, hanem Te nem tudsz érdemben hozzászólni a témáikhoz. Vagy ha hozzá is szólsz, nem lehet érdemi a véleményed mert "neked könnyű, neked van pénzed". Amíg nem tudtak erről valószínűleg másnak tulajdonították a viselkedésed.

Ez normális emberi reakció. Én sem szeretem ha tőlem több szinttel feljebb lévő társadalmi osztályból jött valaki beszél olyan dolgokról amiről nyilvánvalóan nem lehet tapasztalata. Nem nézem le mert ő ugyanúgy nem tudta megválasztani hova szülessen mint én, de semmi értelme, hogy leüljünk beszélgetni mert teljesen más emberek vagyunk.

Szép elmélet ez a "mindenki egyenlő csak jó fej legyen" de ez a valóságban nem működik és soha nem is fog. Az emberek nem egyenlőek és ahova születtél az meghatározza az egész életed. Szerintem inkább keress saját osztályodbeli barátokat. Mert a király is lemehet álruhában a kocsmába, beb*ni a koszos jobbágyokkal, de ha másnap kiderül, hogy ő a király akkor a jobbágyok gyűlölni fogják. Mert átverve érzik magukat, szégyenlik majd, hogy elárulták az érzéseiket és a titkaikat egy nem közülük valónak.

2013. máj. 9. 15:07
 4/5 A kérdező kommentje:

De hát én a világon nem csináltam semmit, ugyanúgy nevetünk a hülyeségeken, ugyanúgy megértem őket. Nekem is vannak problémáim, lehet hogy nekik amiatt van, hogy pl. melyik állás fog jobban fizetni, amíg nekik a családjukban minden rendben, de lehet, hgoy nekem van egy jó állásom, de cserébe nincs normális családom.

na mindegy, nem értem, hogy mi volt, de egyébként ez ilyen 2 napig tartó mizéria volt, mert mikor felnőtt módjára viselkedtek, és nem kattogott ezen az agyuk,máris normálisan viselkedtek, ahogy én is és rájöttek, hogy attól, hogy máshonnan származunk, lehet egyforma ízlésünk. remélem ez így is marad, mert nekem igenis fontos, hogy megmaradjanak a barátaimnak, mert megszerettem őket:)

2013. máj. 9. 18:26
 5/5 Scannapieco ***** válasza:

2 napig tartó mizéria volt? Mondjuk szombaton voltál bulizni aztán vasárnap meg hétfőn nem keresett senki és erre összeszőttél egy ilyen sztorit? Azt hittem hosszú hetek, hónapok történései után jutottál erre a következtetésre.

Basszus de ostoba voltam, hogy komolyan vettem a kérdést. Csak fel ne kösd magad legközelebb ha nem lájkolják a bejegyzésedet a fészbúkon....

2013. máj. 10. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!