Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Jól teszi egy zsidó ember, ha...

Jól teszi egy zsidó ember, ha egy antiszemita közszereplő feltűnése miatt kimegy egy étteremből?

Figyelt kérdés
Most mondta Fiala János a Rádió Q-ban, hogy a barátnőjével bementek egy étterembe, le is ültek, és mondták a pincérnek, hogy csak egy levest kérnek. De ekkor megpillantották a szintén ott ülő Vona Gábort. Fiala megkérdezte a barátnőjét, hogy mi legyen, aki azt mondta, hogy menjenek el innen, és erre távoztak is. A pincér még marasztalta őket, de ők elmentek. Később Fiala felhívta az étterem tulajdonosát, és tisztázta vele, hogy a tulajdonos nem felelős Vona Gábor jelenlétéért. (Nem tudom, milyen felelősségre gondolt.)

2013. máj. 6. 09:03
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
ha magában tarja h emiatt ment el akkor igen. ha nagydobra veri és ezzel kérkedik, akkor semmivel nem jobb mint az "antiszemita közszereplők".
2013. máj. 6. 09:20
 2/9 anonim ***** válasza:
28%
Igaza van az elsőnek. De Fiala lehet, hogy attól tartott, hogy Vona majd beleköt.
2013. máj. 6. 09:34
 3/9 dickharta ***** válasza:
84%

a dunába kellett volna vetnie magát! az okos fialának.

gerjesztett egy hírt magának! szerintem nem is voltak egy étteremben. ki tartja számon,hogy ő zsidó? divat most zsidónak lenni,főleg,hogy itt van az összes pesten.

2013. máj. 6. 09:43
 4/9 dickharta ***** válasza:
bizonyítsa be,hogy zsidó! nem pedig csak szeretne az lenni.. (:
2013. máj. 6. 09:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ezzel csak a lovat adja az aktuális antiszemita alá (tökmindegy, hogy kiről van szó). Mindkettejüknek ugyanannyi joga van ott enni, és ha bármelyik jelenetet rendez, akkor egy normális helyen azonnal "kikísérik".
2013. máj. 6. 18:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Én is leginkább az 5-össel értek egyet, hülyeség kimenni. Talán abban is lehet valami, amire egy másik válaszoló utalt, hogy lehet ebben feltűnősködés is, az sem áll távol Fiala Jánostól.
2013. máj. 6. 20:35
 7/9 mustafa33 ***** válasza:
68%

Csak nem jár Vona titokban kóser étterembe? ☻

Ha meg nem kóser, akkor ki a csudát érdekel ki megy be?

Vagy koszos volt, netán fertőző beteg?

Diszkriminálunk, diszkriminálunk? Erről az oldalról lehet?

2013. máj. 7. 10:21
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Sztem megvan rá a joga bárkinek is, hogy ilyen-olyan okbóül vkivel ne akarjon egy légtérben maradni. Bár ebben az esetben nem értem, hogy miért nem tudott vele egy levegőt szívni (nyilván ha Vona tett volna nyilvánosan megjegyzést, akkor érthető lenne, de így...). De hogy ezzel kérkedjen meg beharangozza a rádióban... ennek magánügynek kellene lennie (a vallás egyébként is magánügy nekem).
2013. máj. 8. 02:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Arra nem gondoltok, hogy elment az étvágya? Ha számomra ellenszenves ember lépne be oda ahol éppen eszek, vagy azt szándékozom, én is inkább elmennék. Bár szimpatikusabb lett volna ha ezt nem veri nagydobra, annyira evidens, hogy ez a helyes viselkedés, hogy nem kellett volna ragozni, pláne közhírré tétetni.
2013. máj. 9. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!