Lehet e levonni konzekvenciát abból, ha valaki a nekem írt levélben a rám vonatkozó "te" szót nem nyagy T-vel írja?
Társkeresésből kifolyólag levelezek néhány Nővel,és sajnos a fent leírtakat veszem észre.Én ebből a szempontból nagyon kritikus vagyok,és ha valaki nem illeti meg a másik ember személye felé irányuló szavakat nagybetűs kezdéssel,akkor már sok jóra nem tudok gondolni...
Értem ez alatt,az illető kifinomulatlanságát,és ebből kifolyólag a szokásait,igényeit már el is tudom képzelni.
Baj,hogy így látom,más is van így ezzel?
(43F vagyok,szakmunkás végzettséggel,és vasúti forgóvázakat javítok.)
Persze, hogy lehet. Mégpedig azt, hogy sosem tanult etikettet, a szülei sem kónyitottak az ilyesmihez, egyszerűen kimaradt ez a téma a neveltetéséből.
Az udvarias forma manapság is így íródik: ... légyszíves írj Te is neki... ...a csomagot feladom a Részedre... stb.
Viszint ha nem is tanult etikettet, azért még lehet rendes ember. Sőt, ki merem jelenteni, hogy ha valaki etikettet tanul, azért még lehet gazember is... Vagyis ez nem sokat jelent. Lám, Te is milyen helytelenül kezded a mondókádat: "Társkeresésből kifolyólag levelezek..." ami helytelen (helyesen: Társkeresés céljából levelezek), a "Nővel" kis n-nel kell írni. Következetesen elfelejtesz szóközt tenni a pont és vessző után...
Most akkor mi, ebből milyen konzekvenciákat vonjunk le Rólad ? Hogy még a saját anyanyelvedet sem vagy képes megtanulni ? Nem, bennünk több a megértés és azt mondjuk, hogy eddig nem volt alkalma megtanulni, de majd megtanulja... mindnyájan segítünk neki. Te is így viszonyulj a női levelező társaidhoz.
Ez a nagybetűvel írt "Te /te" szó egy undorító sznob finomkodás. Tipikus negédes modoroskodó sza rháziak sajátja.
Hajrá, hajrá! Nem kell kiflancolni ezeket a nem tulajdonnév szavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!