Miért ilyenek a magyarok?
"Miért ilyenek a magyarok?"
Szemben a kikkel?
"Mindenki irigy a másikra"
Ha irigykedsz, szokj le róla. Ha a barátaid irigyek, válassz jobb társaságot.
"mindenkit csak a maga céljai érdekelnek"
Van sapka vagy nincs sapka? Csak azért kérdezem, mert az emberek egyik fele kórusban bégeti, hogy a hülye mucsai magyarok még mindig nem sajátították el a fejlett nyugati és amerikai individualizmust, a másik felük meg kórusban bégeti, hogy a magyarok túl individualisták. Persze aki akar találni okot a magyarok köpködésére, az talál.
"a lengyelek pl segítik egymást"
Bizonyítás? statisztika készült róla, vagy újabb mendemonda?
Hát ez nem igaz.Én nagyon is szeretek itthon élni.Semmivel sem lenne jobb Lengyelben.Lehet teljesen más életem lett volna. Szeretek itt élni.
Szolnokon élek,(fejlődő város) utóbbi 4évben annyi dolgot tettek,javítottak a városban,mint 15év alatt.És szinte ez alig került valamibe.Nincs nagyobb hitelünk mint bármely más megyeszékhelynek..
Szeretek itt élni.kedves emberek laknak az egész utcában,városban...szóval egymagad ne vonj le következtetéseket.
Bár szerintem is túl nagy az általánosítás abban, amit írsz, én is megfigyeltem hasonló dolgokat. Nem állítom, hogy ez tényleg így van, ezek csak az én megfigyeléseim, de úgy látom, tényleg irigyek egymásra az emberek itthon. Ha valakinek kicsit jobban megy, akkor már megy a duma, hogy biztos nem jár tisztességes úton, meg hogy felvágós, dicsekvős, stb. Ennek mondjuk az lehet az oka, hogy a többségnek nem megy valami jól, ezért nagyon szembetűnő, ha páran többet megengedhetnek maguknak. Persze ez is relatív. Azt, hogy nem segítenek egymásnak az emberek, szintén tapasztalom én is. Pl. egyik ismerősömet megkérdezték a buszmegállóban, hogy a 71-es busz merre megy, ismerősöm azt mondta, hogy nem tudja. Pedig én tudom, hogy tudja, meg is kérdeztem, hogy miért nem mondta meg, a válasz az volt: "mi vagyok én, menetrend?" Az is gyakori jelenség, hogy inkább "nem veszik észre" a segítségre szoruló embert, tüntetőlegesen másfelé néznek, nehogy valamit csinálni kelljen.
És amúgy azt hiszem, ennek a két viccnek is megvan az alapja:
Meghalt az angolnak,a németnek és a magyarnak a tehene.Isten megsajnálja őket és felajánlja segítségét:
-Mindegyikőtöknek lehet 1 kívánsága,amivel ezt a szörnyű katasztrófát könnyebbé tehetjük.Na kezdjed angol!
-Támadjon fel a tehenem!
-Jól van meglesz!Te jössz német!
-Ühhhm...legyen..1000 tehenem!
-Rendben.Na magyar,rajtad a sor.
-Hát nem is tudom,mit kérjek.-A magyar hosszasan gondolkodik,majd felkiált.-Megvan.Dögöljön meg a szomszéd tehene is.
A pokolban különböző népek töltik a büntetésüket,és az ördög őrjei körmére néz.
Az első teremben egy hatalmas üst(benne a rabokkal) mellett az őr egy széken húzza a lóbőrt.Az ördög dühbe gurul:
-Mit csinálsz?!Azonnal ébredj,és ha a rabok megszöktek volna?!
-Áh!!Ebben az üstben a németek töltik büntetésüket.Elfogadták,nem háborognak,belátták a vétküket.
Tovább megy az ördög,a következő terembe érve nem hisz a szemének:az őr mint egy megveszekedett barom tüzel a gépfegyverével mindelfelé.
-HÉÉ!!Hagyd abba,ELÉÉG!Nem szabad legyilkolni a rabokat.
-Uram,ezek az oroszok,egyfolytában kiakarnak törni,nem bírom még így se megfékezni őket.
Na, legyint az ördög,továbbmegy.
A következő vesztőhelyen sehol az őr,az ördög dúl-fúl magában.Egyszer csak betántorog a smasszer halál részegen.
-Te idióta,így végzed a munkád?!
-Csigavér,ezek a magyarok,nem kell rájuk vigyázni.Előszőr magam sem akartam hinni a szememnek,de hát ezek hihetetlenek.Ha már az egyiknek majdnem sikerül kimásznia üstből,hát a többi a visszahúzza.
a kérdésre sajnos nem tudom a választ, tény hogy a magyarok sokkal irigyebbek, mint az osztrákok, németek vagy amerikaiak.
az irigységből fakad, hogy kevésbé csapatjátékosok, "nehogy már a másik többet kapjon".
sokan rájátszanak az irigységre, azzal hogy felvágnak.
sajnos sokkal többet adnak a külsőségekre, mint a tartalomra.
vagy nem akarnak, vagy nem képesek a dolgok mögé látni. és csak nagyon kevés embernél találkozunk differenciált gondolkodásmóddal. inkább elterjedt az előítélet ("a balosok, a jobbosok, a melegek, a cigányok, a zsidók, az audisok, a bmw-esek stb....")
ritkán látni olyan gondolkodásmódot, hogy vki. elfogadja a másik véleményét vagy látásmódját, még akkor is, ha az eltér a sajátjától.
"tény hogy a magyarok sokkal irigyebbek, mint az osztrákok, németek vagy amerikaiak."
Mindenki ezt hallja mindenkitől, de ezen kívül mi rá a bizonyíték?
Az előttem szólónak:
Akkor csomagolj,és húzz el innen!Köszönöm!
"ritkán látni olyan gondolkodásmódot, hogy vki. elfogadja a másik véleményét vagy látásmódját, még akkor is, ha az eltér a sajátjától."
Nos,én is ilyen vagyok. Nem igazán bírom, ha valaki más véleményen van mint én. Nem tudom miért. Szerintem változna a helyzet,ha az oktatás,média és a kultúra magyar kézben lenne. Irigység is sajnos nagyon él a nemzetünkben,és amit hiányolok: összetartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!