Manapság miért cigiznek olyan sokan?
Tudom, sok ilyen kérdés volt már, és lesz, de nekem már unom azt, hohgy egyre több barátom ismerősőm rágyújt. És ráadásúl, tudják, hogy kinem állhatom a cigit, cigi szagot... szószerint rosszúl vagyok tőle! És sok régi ismerőssel találkozok, és mit látok. kezében a cigaretta. Rádalásúl, menyiszer hallom, hogy: Há...há..hádeee... Leakar szokni, de nem tud! Meg, a cigi megnyugtatja... persze... csakis azért cigiznek, mert stresszesek az emberek...A másik fele meg mit mond: "Én simán kibírnám akár fél évig is cigi nélkül!" Oké, momndtam neki, fogadok 5000 be, hogy ha nem gyúlytasz rá, akkor kapsz 5000 ret. Mondta: OKÉ! És mit látok másnap? Cigi a kezébe! Na legalább nyertem 5000 ret! ^^ És engem már marhára zavar, hogy egyrecsak több ember cigizik, és kevés aki nem! Mi lesz, ha ez így folytatódik???? Az világ 99%-a fog dohányozni, vagy miért?? És az emberek minek panaszkodnak, hogy nem tudnak leszokni, amikor köztudodtt, ha rászokik, nem fog lemondani róla. És aztse értem, hogy nem lehet leszokni róla...? Énis nagyon szeretek netezni, TV-zni...stb. De, mikor elmentem nyaralni 1 hónapra, se tv, se net, se semmi ilyesmi, akkor egyáltalán nem hiányzott egyikse...!
És milenne akkor, ha a világon megszünne a cigi, a dohány, és nem tudnának termelni semmi ilyen szert? Megőrülnének az emberek?
kedves utolsó!
A kérdező részben a saját dolgával foglalkozik, mivel mint mondta, ő utálja a cigifüstöt ami amúgy nem is egészséges, gázabb mintha cigizne.
a magadfajtákat meg én utálom, akiket csak maguk érdekel, a többi ember nem. Miért szimpatizálna bárki is olyan dohányossal aki önző módon leszarja a másikat?
Bocs de most kicsit felqrtam az agyam:
23:12 akkor mi a fa..nak kellett rászoknod? Saját hülyeségeid miatt ne másokat szentségelj. Ne hogy már én legyek a hibás hogy más pl alkesz/cigifüggő (nekem egyre megy)! Én kértelek rá, hogy kibaxx magaddal, vagy mi?
A kérdésre válaszolva pedig: mert nagyon szeretnének egy vagon pénzt költeni olyasmire, ami hosszú és szenvedéssel teli halált okoz. Vagy talán tévednék?
Szívem szerint betiltanám ez a xart, de állam bácsinak túl sok profitot termel...
Közel 30 évet leéltem anélkül, hogy nem gyújtottam rá (körülöttem sokszor dohányoztak és dohányoznak), ennek ellenére nem kívántam meg.
Lehet hogy fura fazon vagyok, de ez van :)
Szia!
1)Én dohányzok 10 éve.Szeretek dohányozni,nem is akarok leszokni.
2)Nem szabad egy kalap alá venni a netet és a tv-t a cigivel.A nikotinnak megvan az a hátrányos tulajdonsága hogy fizikai és szellemi függőséget okoz,megvonása pedig fizikai:pl.kézremegés,izzadás és szellemi:idegesség,türelmetlenség,stb. tüneteket produkál a fogyasztónál.Akárcsak az alkoholnál.Ez a net és a tv esetében maximum szélsőséges esetben lehetséges.
3)A helyes a hozzáállásodban,hogy nem akarsz rászokni,a helytelen,hogy elítéled a dohányosokat.Nem vagyok rossz ember azért mert dohányzok.Az a rossz ember,aki nemdohányzó jelenlétében ontja a füstöt,úgy,hogy lehetetlenné teszi a füstmentes levegővételt.Ezeket én is elítélem.De amíg egyetlen autó is pöfög körülöttem,addig ne tiltsa meg nekem senki,hogy dohányozzak,főleg a nyílt utcán!Pl.kaposvári dohányosrendelet.Lehet velem vitatkozni(végül is ez a fórum lényege),de ez az én véleményem.
Az előző hozzászóló vagyok ismét.
09-17 13:00:hogy jössz te ahhoz,hogy megmondd hogy mit csináljon valaki az életével és mit ne?Ki vagy te,Isten?Nem hinném hogy te olyan tökéletes ember vagy,hogy soha nem ártottál senkinek és semminek akármilyen mértékben.Mi az hogy betiltanád?Mert?Gondolom szereted a sört.Mint a felnőtt emberek 90 százaléka.Hány ember hal meg az alkohol miatt akár direkt vagy indirekt módon?Én nem szeretem az autókat például.Tiltsuk be az autókat!A benzin is elég nagy profitot jelent nem?
Mert ezzel kimutathatják hogy semmibe veszik a közösségi szabályokat és amit mások mondanak nekik (értsd: a cigi káros). Aki meg nem ilyen lázadó, annak meg imponál az, hogy az az illető mennyire jófej, mert nem korlátozza semmi és igyekszik minél több mindenben utánozni. Lemásolja a viseletét, a frizuráját, ugyanolyan helyekre jár, utánozza a viselkedését és rászokik a cigire is.
Aztán ha egy baráti körben mindenki dohányzik, csak te nem, akkor késztetést érzel arra, hogy te is rászokj, hogy ne lógj ki. Meg sok ilyen van még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!