A lányok szokták mondani a barátnőikre, hogy "haverom"?
Figyelt kérdés
Én szoktam, meg azt is, hogy barátom, de másoknál nem nagyon hallom. Olyat hallottam már, hogy havernő. De azt meg én nem használom.2013. márc. 17. 17:16
2/8 anonim válasza:
Én mindig vagy barátot, vagy havert mondok. Nem áll a számra ez a barátnő-szó.><
15/L
4/8 A kérdező kommentje:
Havercsaj. Na ezt se hallottam még. Oké, hogy a haver az fiú, de én meg valahogy ilyen értelemben nem teszek különbséget. Sokszor mondok barátot lányra is.
2013. márc. 17. 18:10
5/8 anonim válasza:
Szoktam használni, akár pasira mondom, akár lányra. Bár lány havernál inkább ismerőst vagy konkrét státuszt mondok, mint csoporttársnő vagy évfolyamtársnő.
21/L
6/8 A kérdező kommentje:
Hát én erre is évfolyamtársat mondok. Érdekes egyébként, hogy egyes szakmákból is van -nő változat, másokból nincs. Ez főleg idegen nyelvekben figyelhető meg. Pl. angol nyelvterületen állítólag a színésznők már actornek nevezik magukat és nem actressnek.
2013. márc. 18. 01:20
7/8 anonim válasza:
Nekem fontos, hogy egyértelművé tegyem, milyen mély a viszonyom az illetővel. Van olyan barátnőm, aki a havernőire (?) is azt mondja, barátnőm. Ezt is meg lehet érteni, mert vhogy nincs rá jó szó, de én mégsem mondom.
Inkábbb: egy ismerősnőm. Vagy konkrétabbat: volt osztálytársnőm, (volt) csoporttársnőm, kolléganőm, évfolyamtársnőm stb. stb. Persze lehet, hogy egyik sem stimmel, akkor marad az ismerős(nő).
29/N
8/8 A kérdező kommentje:
Én is hasonlóan vagyok vele, de én épp azért használom a haver szót, mert nekem az barátnál kevesebb, de valahogy több az ismerősnél. Ismerős az nekem inkább a boltos, aki mindig kedves, de csak 3 mondat erejéig, vagy aki ugyanoda járt suliba, mint én, de csak egyszer beszéltünk.
2014. júl. 26. 19:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!