Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A lányok szokták mondani a...

A lányok szokták mondani a barátnőikre, hogy "haverom"?

Figyelt kérdés
Én szoktam, meg azt is, hogy barátom, de másoknál nem nagyon hallom. Olyat hallottam már, hogy havernő. De azt meg én nem használom.
2013. márc. 17. 17:16
 1/8 anonim ***** válasza:
én nem
2013. márc. 17. 17:27
 2/8 anonim válasza:

Én mindig vagy barátot, vagy havert mondok. Nem áll a számra ez a barátnő-szó.><

15/L

2013. márc. 17. 17:32
 3/8 anonim válasza:
havercsaj. a haver az fiú.
2013. márc. 17. 18:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Havercsaj. Na ezt se hallottam még. Oké, hogy a haver az fiú, de én meg valahogy ilyen értelemben nem teszek különbséget. Sokszor mondok barátot lányra is.
2013. márc. 17. 18:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Szoktam használni, akár pasira mondom, akár lányra. Bár lány havernál inkább ismerőst vagy konkrét státuszt mondok, mint csoporttársnő vagy évfolyamtársnő.

21/L

2013. márc. 17. 21:30
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát én erre is évfolyamtársat mondok. Érdekes egyébként, hogy egyes szakmákból is van -nő változat, másokból nincs. Ez főleg idegen nyelvekben figyelhető meg. Pl. angol nyelvterületen állítólag a színésznők már actornek nevezik magukat és nem actressnek.
2013. márc. 18. 01:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem fontos, hogy egyértelművé tegyem, milyen mély a viszonyom az illetővel. Van olyan barátnőm, aki a havernőire (?) is azt mondja, barátnőm. Ezt is meg lehet érteni, mert vhogy nincs rá jó szó, de én mégsem mondom.

Inkábbb: egy ismerősnőm. Vagy konkrétabbat: volt osztálytársnőm, (volt) csoporttársnőm, kolléganőm, évfolyamtársnőm stb. stb. Persze lehet, hogy egyik sem stimmel, akkor marad az ismerős(nő).

29/N

2014. júl. 25. 13:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Én is hasonlóan vagyok vele, de én épp azért használom a haver szót, mert nekem az barátnál kevesebb, de valahogy több az ismerősnél. Ismerős az nekem inkább a boltos, aki mindig kedves, de csak 3 mondat erejéig, vagy aki ugyanoda járt suliba, mint én, de csak egyszer beszéltünk.
2014. júl. 26. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!