Ha családban tüsszentetek, akkor szoktátok mondani, hogy "egészségedre", illetve meg szoktátok köszönni, ha mondják nektek?
Nálunk a családban egyáltalán nem szokás, legalábbis anyáméknál. Sok más hasonló ilyen dolguk van, amit köszönhetően, hogy engem is így neveltek, később, már oviban, iskolában, illetve nagyszüleimnél tanultam meg, hogyan normális.
Ők valóban semmit sem mondanak. Nem mosnak kezet vécézés után és társai...
Ez rohadt irritáló szokás, de én nem is foglalkozom velük, örülök, hogy én ennél különb vagyok.
Mi igen. Egyébként ez tényleg szokás dolga.
És nagy különbség van a nem mos kezet WC-zés után és a nem mondja, hogy egészségedre, ha tüsszentett valaki - között.
Műveltség, nevelés, valamint etikett kérdése... Van olyan szobafestés is, amiről egyből megmondom, hogy a tulajdonos milyen társadalmi réteghez tartozik.
Ilyen az "Egészségedre" is. Alapállás, hogy a tüsszentés az egészség "gyengesége", azaz könnyen fog rajta a hülés, betegség. Mások gyengeségét illik nem észrevenni, vagyis egy jóérzésű ember úgy tesz, mintha nem vette volna észre. Éppen úgy, amikor egy sánta emberrel úgy teszünk, mintha nem vennénk észre a sántaságát...
Angliában élek, de se itt, se Franciaországban soha senkit se láttam/hallottam, hogy tüsszentéskor mondta volna "Egészségedre", vagy netalán a lakásba lépve lehúzta volna a cipőjét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!